Schoonheidssalon & Pedicure Uithoorn BEAUTY SKIN VITAAL: behandelingen gezicht en lichaam massage harsen verven/epileren wenkbrauwen pedicure microdermabrasie Tele'way: verwijderen bloedvaatjes steelwratjes en vetknobbeltjes oppervlakkige pigmentvlekken verminderen huid en productadvies natuurlijke producten cadeaubon

Allround schoonheidsspecialist, visagist en Provoet pedicure GITA 06-40055244 

De salon is 3 maart weer open!


WELKOM OP DE WEBSITE VAN  BEAUTY SKIN VITAAL 

Beautysalon en Provoet pedicure

Indeling (een lange pagina):

Bedrijfsgegevens en openingstijden 

Waarom kiezen voor Beauty Skin Vitaal?

Prijslijst behandelingen

Korte uitleg behandelingen 

Over Beauty Skin Vitaal

Wie ben ik?

Hoe ga ik om met het coronavirus?

Contactformulier 

Huidfuncties, verschil huidverzorging en huidverbetering

Tips voor een gezonde vitale huid en gezonde voeten! 


Beauty Skin Vitaal 

Gita Bootsma pedicure, visagist, allround schoonheidsspecialist 

Wiegerbruinlaan 8a 

1422 CB Uithoorn

06-40055244 


Behandeling uitsluitend op afspraak

maandag t/m vrijdag:  09:00 - 17:00

 zaterdag:  09:00 - 13:00 uur 


DAAROM KIEZEN VOOR BEAUTY SKIN VITAAL:

Een betere huidconditie met behandelingen, huidverbeterende apparatuur en natuurlijke producten!

Beautysalon in bedrijfspand, op begane grond met wachtruimte en toilet, gratis parkeren voor de deur!

U kunt kiezen uit verschillende Top-tot-Teen behandelingen: gezichtsbehandelingen (basis, acne en anti-age), massage, verven en epileren van de wenkbrauwen, pedicure, ontharen, cellulitebehandeling, make-up-  huid- en productadvies. Verkoop van cosmeticaproducten en voedingssupplementen (o.a. collageen, aminozuren, anti-oxidanten, omega 3)

Ik ben gediplomeerd allround schoonheidsspecialist, visagist en pedicure en heb ruime werkervaring (vanaf 2003). Ik mag over de volle breedte van het vak werken (huid- en voetverzorging) en ben gespecialiseerd in Microdermabrasie ultrasound, massage, acne, camouflagetherapie, fruitzurenpeeling,  Mesotherapie (Cryolift koude-apparaat voor relaxen, kalmeren en liften), Thermotherapy (huiddoorbloeding stimuleren met warmte-apparaat), donkere huid, mannenhuid, aromatherapie en huidoneffenheden verwijderen (bloedvaatjes, fibromen en vetknobbeltjes) met het Tele'way apparaat 

Natuurlijke cosmetica met keurmerk (Bio, Ecocert, Natrue, ICADA, BDIH) voor elk huidtype geschikt, betaalbaar (prijs ligt tussen € 5,50 en € 25,00). Sommige producten met hoog geconcentreerde werkstoffen met natuurlijke grondstoffen en hogere dosering hebben een hogere prijsklasse

Ik  ben voor iedereen toegankelijk, klantgericht (goede service) en betaalbaar (tarieven van behandelingen en producten) 

Informatie beschikbaar over: de droge (gevoelige) huid, huidverslapping, rimpels, acne, couperose, rosacea, pigmentvlekken, grove poriën, littekens, cellulite, spataderen, etc.   

Geef je huid een boost eens in de 4-6-8 weken

Ik heb een pinautomaat, contant betalen mag ook!  

Leuk origineel cadeau?  Verras een vriendin of familielid met een cadeaubon 

Tijdens de behandeling neem ik niet op om rust te bieden. Ik app/sms/bel z.s.m. terug (na bericht)

Behandeling alleen op afspraak!

Via Whatsapp is het mogelijk 24/7 een afspraak te maken, Gita 06-40055244 (sms of bellen, ook bij vragen)

MEER DAN 80 TEVREDEN KLANTEN! (positieve beoordelingen, deze zijn online en in gastenboek salon zichtbaar)

 

PRIJSLIJST BEHANDELINGEN:

Beauty Skin Intensief gezichtsbehandeling (45 minuten) € 38,00

Beauty Skin Mooi Vitaal behandeling (60 minuten) € 50,00

Beauty Skin Schoon Mini gezichtsbehandeling (30 minuten) € 30,00

Beauty Skin Acne/Real Peel gezichtsbehandeling (45 minuten) € 38,00

Beauty Skin Minilift/Microdermabrasie/Mesotherapie (45 min.) € 60,00


Epileren of verven wenkbrauwen      € 12,00

Harsen bovenlip of kin € 10,00

Harsen oksels of bikinilijn € 16,00

Harsen armen of onderbenen      € 25,00

Harsen gehele benen € 40,00


Tele'way bloedvaatjes en/of steelwratjes verwijderen      v.a  € 25,00

IPL Duurzaam ontharen/pigmentverwijdering      €  3,00 per flits

Pedicure Happy Feet in combinatie met Mini facial € 60,00

Pedicure de Luxe (incl. scrub en massage, 40 min.) € 35,00


*Gecertificeerde natuurcosmetica (o.a. BIO, BDIH, ECO) + actieve werkstoffen

*Huidverbeterende apparatuur (o.a. microdermabrasie, ultrasound, Cryolift)

*Cadeaubonnen voor elk gewenst bedrag

*Behandelingen uitsluitend op afspraak

*Werkdagen: dinsdag t/m zaterdag

*Salon in bedrijfsverzamelgebouw 

*Gratis parkeren voor de deur

*Allround schoonheidsspecialist, visagist en pedicure Gita Bootsma 06-40055244 (app/sms/bel) 

 


KORTE UITLEG BEHANDELINGEN:

De Beauty Skin Mooi Vitaal gezichtsbehandeling (60 min.) is een all-in-facial, gericht op het stimuleren en verzorgen van de huid door middel van: uitgebreide huidanalyse, oppervlaktereiniging, warme kompressen, dieptereiniging met biologische enzymatische peeling, onzuiverheden verwijderen (max. 20), epileren van de wenkbrauwen, anti-stress massage om te ontspannen, stimuleren van de doorbloeding met vacuümzuigapparaat, masker (herstellen) en dagverzorging (huid voeden en beschermen) en huidverzorgingsadvies. U kunt aanvullen met verven van de wenkbrauwen, harsen van de bovenlip en/of kin. Top! Een goede behandeling die ik iedereen kan aanraden!

De Beauty Skin Intensief gezichtsbehandeling (45 min.) bestaat uit een huidanalyse, inmasseren reinigend product, warme kompressen, dieptereiniging met speciaal product, lotion, onzuiverheden verwijderen (max. 12-15), epileren van de wenkbrauwen, korte massage (manueel en apparaat), masker, dagverzorging. U kunt tegen bijbetaling de behandeling aanvullen met verven van de wenkbrauwen, harsen van de bovenlip en/of kin. 

De Beauty Skin Schoon Mini gezichtsbehandeling (30 min.) bestaat uit: reinigen met mild reinigend product, warme kompressen, dieptereiniging met speciaal product (peeling), onzuiverheden verwijderen (max. 8-10) of epileren van de wenkbrauwen, lotion, masker en dagverzorging afgestemd op uw huidtype. Bij deze behandeling zit geen massage! U kunt aanvullen met verven van de wenkbrauwen, harsen van de bovenlip en/of kin (tegen betaling).

De Beauty Skin Acne/Real Peel behandeling (45 min.) bestaat uit een grondige reinigende behandeling met  speciale acneproducten. Meerdere comedonen en/of ontstekingen (puistjes) worden geledigd. Ik werk met een steriel naaldje zodat ik het opgehoopte talg goed kan verwijderen. Afhankelijk van het type en de ernst van de acne kan de dieptereiniging (enzymatische, glycolzuur- fruitzuurpeeling) inzetten of met microdermabrasie (Skin Peeler) voor een beter huidresultaat. Ik geef huid- en productadvies: hoe kun je thuis het beste je huid verzorgen en welke producten zijn geschikt? Na de behandeling is de huid meestal rood. Een coldpack, dagcreme met UV-filter  en een nabehandelingscreme werkt ontstekingsremmend, bevordert het herstel van de huid en beschermt. De roodheid kan gecamoufleerd worden met een camouflageproduct. Na de behandeling is er direct zichtbaar resultaat. Dit effect houdt lang aan. Indien u regelmatig voor acnebehandelingen komt en uw huid thuis op de juiste manier verzorgt (naast gezonde voeding), dan krijgen wij samen de acne goed onder controle.   

 

 

Microdermabrasie bestaat uit het reinigen van de huid met speciaal product, huidanalyse, prepeeling en lotion, mechanische peeling met de Skin Peeler, lotion, insluizen van werkstoffen met Cryolift (ultrasound) en herstellend/voedend masker. Ter afsluiting krijgt u een nabehandelingscreme die de huid kalmeert en Sunblock (factor 25). Behandeling duurt 45 minuten. Eventueel kunt u als u dat wenst aanvullen met overige aanvullende behandelingen zoals epileren/verven van de wenkbrauwen, harsen bovenlip, massage, etc.. 

Microdermabrasie - de behandeling van deze tijd. Microdermabrasie met de Skin Peeler is een mechanische peeling  die de celvernieuwing stimuleert en ervoor zorgt dat dode huidcellen laagje voor laagje worden verwijderd. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een geconcentreerde stroom van microkristallen. Het apparaat is regelbaar in zuigkracht en de hoeveelheid kristallen. De behandeling is niet pijnlijk en voelt aan als een zandstraal en/of stofzuigertje op de huid (cosmetisch zandstralen). De behandelmethode is veilig, effectief en voor iedereen geschikt. Het apparaat is hygiënisch door een gesloten systeem (blaast zichzelf schoon) en er wordt een nieuw mondstuk gebruikt bij elke behandeling. Na de peeling kan ik werkstoffen dieper insluizen met het Cryolift-apparaat/ultrasound. Dit zorgt voor huidverbetering. Voor deze  behandeling heb ik een vakgerichte training gevolgd en afgesloten met een certificaat (theorie en praktijk bij MB Cosmetics en later bij Care Cosmetics).Zie youtubefilmpje.

Welk resultaat kan ik verwachten? Door het verwijderen van de oude huidlaag worden de fibroblasten (onderhuids bindweefsel: collageen) geactiveerd. De bloedcirculatie in de huid wordt door de behandelmethode gestimuleerd. Door dit alles gaat de collageenvorming en celvernieuwing vooruit, met als resultaat een jeugdige, elastische en gezonde uitstraling. Het maakt de huid schoon en fris, vermindert fijne lijntjes en rimpels. Na meerdere behandelingen kunnen pigmentvlekjes en oppervlakkige littekens minder zichtbaar worden.  De mechanische peeling zorgt voor een betere huidstructuur en huidconditie. De huidstructuur wordt gladder en de huid toont egaler. Er zijn echter meerdere behandelingen nodig om het gewenste resultaat te bereiken (kuur). 

 

Microdermabrasie geeft vele mogelijkheden: Skin rejuvenation, maakt de huid gladder, verwijdert dode huidcellen, stimuleert de aanmaak van fibroblasten: collagene en elastische vezels,  werkt tegen pigmentstoringen, werkt tegen donkere kringen en verslapping, maakt door de zon beschadigde huid beter, vermindert fijne lijntjes rimpeltjes, egaliseert de huidskleur, verbetert de bloedcirculatie, reinigt verstopte poriën.

Welke huidreacties kan ik na de behandeling verwachten? Na de behandeling is de huid meestal even rood (de huid moet herstellen). U kunt tot huidherstel niet zonnen, zwemmen, sauna, harsen en de huid belasten met peelings of agressieve cosmetica. Het is belangrijk om elke dag een hydraterende dagcreme (met SPF) of een Sunblock gebruiken.

Littekentherapie Door verschillende oorzaken kan een litteken verhard, verkleurd, verkleefd of verdikt zijn. Hierdoor kunnen littekens als storend of zelfs pijnlijk worden ervaren. Met verschillende technieken kan de doorbloeding in de huid verbeteren en het littekenweefsel  versoepelen. Microdermabrasie met de Skin Peeler, fruitzurenpeeling, IPL, Microneedling en bindweefselmassage (manueel) of met vacuümzuigapparaat kunnen de huidstructuur verbeteren. Littekenbehandelingen kunnen op een veilige manier bij zowel bij lichte als de donkere huidtype worden toegepast. Ook bij acne restlittekens/ grove poriën. Bij atrofische littekens is het weefsel dun, zacht, soepel en glanzend. Hypertrofische littekens kunnen hard, rood en pijnlijk aanvoelen en liggen boven het huidniveau. Om de behandeling te ondersteunen kan ik in overleg met de huidtherapeut ook siliconenpleisters inzetten (bij littekens die niet ouder zijn dan 2 jaar). Intakegesprek in de salon is gratis en vrijblijvend.

Een REAL PEEL/FRUITZUURBEHANDELING (45 min.) is een ideale behandeling om uw huid eens lekker op te frissen (celaanmaak stimuleren), vooral bij een huid met onzuiverheden. De peeling op basis van glycolzuur (uit suikerriet) is een goede behandelmethode voor huidproblemen als acne (comedonen), oppervlakkige littekens, vroegtijdige huidveroudering (rimpels/lijntjes), pigmentvlekken en een vale futloze huid door roken, zonschade of stress. De natuurlijke zuurmantel van de huid blijft intact. Na de behandeling ziet de huid er gladder uit. Het fruitzuur verwijdert dode huidcellen, verbetert de doorbloeding en krijgt een egalere kleur. Ik kijk naar uw huidtype en gebruik verschillende percentages fruitzuren (5% of hoger). Ik begin altijd met een laag percentage en kijk naar uw huidreactie (lage inwerktijd). Fruitzuren zijn niet geschikt voor een dunne hoornlaag, bij een gevoelige huid of bij couperose (uitgezette bloedvaatjes). De hoornlaag is een belangrijk beschermingslaag van ons lichaam en mag niet zonder reden beschadigd worden. Na de behandeling is de huid een beetje rood en na een paar dagen kan er schilfering van de huid plaatsvinden. Deze schilfering kan een paar dagen aanhouden (dit is afhankelijk van het type peeling en percentage fruitzuren). Afhankelijk van uw wensen en uw huidtype kan ik ook kiezen voor een oppervlakkige biologische enzymatische peeling, met melkzuur of salicylzuur. Voor een goed resultaat heeft u meerdere behandelingen (6-8) nodig na 2 -4 weken. Het aantal behandelingen hangt af van het moment waarop er geen verbetering meer optreed of dat u tevreden bent met het resultaat (bijv. pigmentvlekken verwijderen). Verplicht is het dagelijkse gebruik van een hydraterende dagcreme en Sun Block (zonnebrandcreme met factor 25 of hoger). De huid is door de fruitzuren tijdelijk dunner, droger en gevoelig. De behandeling mag niet in combinatie met te veel zonlicht (UV) of zonnebank, zwemmen, sauna, harsen, warmtebaden en andere peelings. Bij het intakegesprek stel ik voor u een behandelplan op. U ontvangt dan meer informatie over deze behandeling. Om de kwaliteit van de behandelingen zeker te stellen heb ik aanvullende trainingen gevolgd waarin de behandelmethoden met theorie en praktijk is aangeleerd (vakdiploma's en certificaten zijn zichtbaar in de salon).

Minilift is een cosmetische liftende behandeling op basis van Aloë vera. Door toepassing van de op elkaar afgestemde Mini Lift producten (biologisch en organisch) vindt in zowel de opperhuid als in de dieper gelegen lagen van de huid een soort passieve gymnastiek plaats. Hierdoor wordt de micro circulatie aangezet, waardoor een betere huiddoorbloeding ontstaat. De huid is in optimale conditie om werkstoffen op te nemen (verminderen rimpelvorming). U ziet gelijk verschil!  In kuurverband (meerdere behandelingen) geeft het een liftende en huidverjongende werking. Geschikt voor verslapte huid en bij rimpelvorming.   

Mesotherapie met Cryolift van Filorga (met koude-apparaat voor extreem lage temperaturen) is een behandeling om celverjonging te stimuleren, de huidconditie te verbeteren en rimpels te verminderen. Het koude-apparaat (-15 graden) veroorzaakt met ronddraaiende bewegingen een vaatvernauwing in de microcirculatie, verwijding van haarvaten zodat actieve werkstoffen beter worden opgenomen. Voor anti-aging gebruik ik biologische celextracten, collageen, elastine, vitamine A, C, E en F. Collageenvezels hebben een zeer belangrijke rol in het hydrateren van de huid. Elastine zorgt samen met collageen voor de elasticiteit en stevigheid van de huid. Vitaminen, actieve werkstoffen en hyaluronzuur hebben een verzachtend, stimulerend en beschermend effect. Huidveroudering en volumeverlies is genetisch bepaald en verandert ook door omgevings- en levensstijlfactoren (o.a. hormonen, stress, slechte voeding, roken te veel zon/zonnebank zonder bescherming en oxidatieve belasting door vrije radicalen.  

 

 

Massage is een natuurlijke mooimaker en geeft de huid nieuwe energie! Bindweefselmassage zorgt voor ontspanning, vermindert stress, verhoogt de doorbloeding en activeert de stofwisseling. Er zijn meerdere massagetechnieken (bijv.  face liftmassage, pincements, shiatsu, voetreflexzonemassage). Door de massage worden overtollig vocht en afvalstoffen afgevoerd en verklevingen losgemaakt. De bindweefselcellen en vezels (fibroblasten) worden gestimuleerd en dat geeft huidvernieuwing en huidversteviging (meer bloedtoevoer naar de spieren en de huid). Het vacuümzuigapparaat (pulstherapie) met een glazen zuigklokje werkt diep in de huidlagen. Ideaal bij rimpels, onderkin, huidverslapping, oogwallen, littekens, striemen, cellulite, pijnlijke en gespannen spieren, hoofdpijn, migraine, overige klachten. De gezichtsspieren zijn vaak gespannen waardoor zuurstof en voedingsstoffen niet vrij kunnen stromen (zorgt voor verklevingen, rimpels, roodheid, doffe huid). De massagecreme die ik gebruik heeft een hoog percentage vitamine C, is rijk aan antioxidanten en werkt versterkend op collageen en elastine vezels. U straalt en heeft gelijk een frisse, energieke uitstraling!

Wenkbrauw behandeling Bij het verven van de wenkbrauwen worden deze met zwarte, grijze, bruine of lichtere kleur wenkbrauwverf geaccentueerd. Het resultaat blijft 2 tot 3 weken zichtbaar en geschikt voor alle huidtypes. Gewone wenkbrauwverf oogt natuurlijk, met henna krijgt u vollere wenkbrauwen en een expressieve kleur. Henna helpt ook bij het herstellen van zwakke en beschadigde haren. Het verschil tussen henna en gewone wenkbrauwverf is dat henna zich ook hecht aan de huid (dus niet alleen aan de wenkbrauwharen) en er is geen waterstofperoxide nodig. Henna blijft ongeveer 5 dagen op de huid zitten en ongeveer 3-6 weken blijven de wenkbrauwharen gekleurd. Ik kan meerdere lagen aanbrengen voor een intenser resultaat. Het resultaat is afhankelijk van huidtype, hormonale invloeden, medicijngebruik. Voor en na de verfbehandeling is het beter geen olie te gebruiken en een peeling maakt de kleur lichter. Alleen epileren (en/of harsen) van de wenkbrauwen is natuurlijk ook mogelijk. Als visagist kan ik u ook een wenkbrauwpotlood adviseren voor een natuurlijke uitstraling!

Harsbehandelingen bestaan uit het vakkundig verwijderen van haren d.m.v. hars, zodat ook de haarwortel wordt verwijderd. Als schoonheidsspecialist werk ik met een speciale hars op basis van elastine en op een lage temperatuur (de hars kan de huid dan niet verbranden of beschadigen). De hars is geschikt voor de gevoelige huid en werkt als een peeling. Voor de harsbehandeling mogen de haren niet te kort zijn (lengte tussen 0,5-1,5 cm) anders kan de hars niet hechten. Wij hebben haren in verschillende haargroeifasen. Korte haren verwijder ik met een pincet. Harsen biedt meer voordelen ten opzichte van scheren en ontharingscremes. Voordelen van harsen: de huid voelt zacht aan, de haren blijven een paar weken weg (door verwijderen van de haarwortels), er zijn geen stoppels, er is geen jeuk en er zijn geen ingegroeide haren. Bij de volgende harsbehandelingen wordt het harsen minder pijnlijk, de haren komen minder snel en in aantal terug. Na de behandeling mag u niet onder de zonnebank, sauna of een peeling gebruiken. Eerst s.v.p. uw huid laten herstellen. U heeft baat bij een coldpack en herstellende creme (Aloë vera). Bij gepigmenteerde haren kan ik  IPL inzetten voor een langdurig resultaat (IPL mag niet in combinatie met zonlicht/bij contra-indicaties eerst toestemming van huisarts nodig). Het haar bestaat vooral uit proteïne, dat keratine heet. Het is elastisch en kan water opnemen. Als het haar nat wordt, verandert de structuur tijdelijk (steiler en langer). Het haar groeit en vernieuwt zich voortdurend. 

Let op:  ik heb een vrij beroep. Er zijn bedrijven aan het werk zonder vakdiploma's. Geen goede zaak! Onbekwaam maakt onbevoegd. Uw huid is uw grootste orgaan (is gevoelig en kwetsbaar) en moet met de juiste zorg en deskundigheid worden behandeld! 

 

 

Cellulite behandeling (ook wel sinaasappelhuid of panniculose genoemd) houdt verband met de bouw van het onderhuids bindweefsel. Afvalstoffen, vet en vocht kunnen zich ophopen, dit is meestal te zien op dijen, heupen en billen (mede door overmatige productie van het hormoon oestrogeen zwellen de vetcellen op en nemen in aantal toe). Het kan op jonge leeftijd ontstaan. Vetkussentjes/bobbels worden afgewisseld met putjes. Door een combinatie van factoren (genen/aanleg, roken, hormonale veranderingen, weinig beweging, zittend beroep, slechte voeding, ouder worden, weinig water drinken, etc.) clusteren de vetcellen samen en ontstaan verklevingen. De behandeling bestaat uit: verwijderen van dode huidcellen, doorbloeding stimuleren door verschillende massagegrepen en met vacuumzuigapparaat (o.a. rol- en knijpbewegingen) , anti-cellulite producten gebruiken (inwendig en uitwendig), advies over gerichte oefeningen om spiermassa te ontwikkelen (krachttraining), advies over voeding en voedingssupplementen (detox). Na afloop is het goed om een kopje kopje kruidenthee te drinken of berken elixer (van Weleda; speciaal ontwikkeld).

 

 

Tele'way is een veilige behandelmethode, waarmee storende huidoneffenheden zoals bloedblaasjes, gesprongen adertjes,  spinadertjes, fibromen (steelwratjes), vetknobbeltjes/talgcysten eenvoudig en zonder al te veel pijn, verwijderd kunnen worden. Ik breng een fijn naaldje met elektrische stroom in de huid (ultra short high frequency). Door warmte wordt het weefsel vernietigd en gaat het bloed stollen. Door te coaguleren kan ik  chronisch verwijde bloedvaatjes in het gezicht verwijderen. Fibromen (steelwratjes) zijn spontane woekeringen van het bindweefsel. Ze liggen boven het huidniveau en zijn meestal huidkleurig. Ze komen voornamelijk voor aan de oogleden, de hals en in de okselholte en kunnen vooral optreden bij het ouder worden. Een rode huid (couperose) gaat vaak gepaard met vaatverwijding en kleine gesprongen bloedvaatjes (kan toenemen door zon, het ouder worden, etc.). Verwijde bloedvaatjes spelen geen rol meer bij de aanvoer van zuurstof of afvoer van afvalstoffen in de huid. Daarom kunnen ze veilig verwijderd worden, zodat de huid weer egaler wordt. 

 

Na de behandeling met het Tele'way apparaat is de huid rood en gezwollen. Deze reacties zijn na enkele uren weer weggetrokken. Er ontstaat een klein korstje op de huid, deze valt na enkele dagen vanzelf van de huidNabehandeling thuis: verzorging met een kalmerende gel, svp geen druk op het weefsel uitoefen door inspanning (stofzuigen, sporten, sauna etc. mag niet, de huid moet minimaal 48 uur herstellen) en plekje/plekjes beschermen met een UV-filter (SPF )is belangrijk.

Het resultaat is afhankelijk van een aantal factoren (grootte en diepte van het plekje, uw wondgenezing, etc.). Bij contra-indicaties (bijv. koortslip, medicijngebruik, etc.) kan uw huisarts bij deze behandeling geraadpleegd worden en voor de behandeling een verdovende creme voorschrijven en toestemming verlenen. 

Voorafgaand vindt altijd een intakegesprek plaats (doornemen behandelmethode, intakeformulier, contra- indicaties, beoordeling plekjes, nazorg). Het starttarief van deze behandeling is € 25,00 en dit loopt na 15 minuten op met € 1,00 per minuut. Het totale bedrag is afhankelijk van de tijd en de te behandelen plekjes. Voor een optimaal resultaat zijn meestal meerdere behandelingen nodig. Om de kwaliteit van de behandeling zeker te stellen heb ik een training gevolgd waarin de behandelmethode met zijn specifieke eigenschappen (theorie en praktijk) is aangeleerd (certificaat in de salon).

Camouflagetherapie bestaat uit het minder zichtbaar maken van storende huidverkleuringen zoals pigmentvlekken, couperose (spataderen), littekens, wijnvlekken, brandwonden. Als Allround schoonheidsspecialist met de specialisatie Camouflagetherapie kan ik huidverkleuringen minder opvallend maken door een speciale camouflagecreme te gebruiken. Deze camouflagecreme hecht zich beter aan de huid en bevat meer pigment dan reguliere make up. Na een goede fixatie met poeder blijft de camouflagecreme van Dermacolor de hele dag zitten (waterbestendig, veegvast, huidvriendelijk, natuurlijke dekking). Belangrijk is om de juiste kleurtint te gebruiken en dat u de juiste techniek aanleert. U kunt uw eigen make-up meebrengen zodat ik gericht kan adviseren. Er zijn meerdere goede camouflage merken op de markt zoals Lycogel (vaak gebruikt bij huidtherapeuten), Keromask, etc..

 

 


 

 

Couperose IPL Treatment Een rode huid gaat vaak gepaard met vaatverwijding en kleine gesprongen bloedvaatjes. Roodheid kan ook zichtbaar zijn na ontstekingen en bij littekens. Deze storende roodheid heeft meestal geen functie meer in de huid. Verwijde bloedvaatjes spelen ook geen rol meer bij de aanvoer van zuurstof of afvoer van afvalstoffen in de huid. Daarom kunnen ze veilig verwijderd worden, zodat de huid egaler wordt en meer weerstand krijgt. Het IPL-handstuk geeft lichtpulsen met een hoge energie intensiteit van licht af. Deze energie wordt wel opgenomen door de rode kleur van de oppervlakkige vaatjes, maar niet door de omringende huid. Door de warmte gaan de bloedvaatjes kapot waarna het lichaam deze vervolgens zelf opruimt. Ideaal voor couperose, spider naevi of kleine adertjes. De combinatie met het Tele'way apparaat geven goede huidresultaten. 

IPL Haarverwijdering Treatment Door IPL sterft het haarwortelzakje zodat het haar niet meer terug kan komen. De techniek is veilig, in een fractie van een seconde kunnen honderden haren worden behandeld ( € 3,00 per flits). Gemiddeld zijn er 6-15 behandelingen nodig. De effectiviteit van de behandeling verschilt per persoon en hangt af van een aantal factoren zoals hormonale invloeden, werking schildklier /bijnieren, erfelijkheid, de hoeveelheid melanine in de haren, androgenen stimuleren haarfollikels om tot ontwikkeling te komen, emotionele invloeden: stress verhoogde bijnierwerking. 

In de salon is informatie beschikbaar over de droge huid, eczeem, rimpels, acne, huidverslapping, couperose, rosacea, grove poriën, littekens, pigmentvlekken, cellulite (panniculose), spataderen. 

Wilt u meer informatie over de behandelingen of wilt u weten of een behandeling geschikt is voor uw huid, maak dan vrijblijvend (gratis) een afspraak Gita 06-40055244 

EEN REGELMATIG BEZOEK AAN DE GEDIPLOMEERDE ALLROUND SCHOONHEIDSSPECIALIST EN PEDICURE HOORT ERBIJ. NET ALS DE KAPPER EN DE TANDARTS


 

De  Basis Pedicure basisbehandeling bestaat uit:

*Uw voeten worden gereinigd met een desinfecterende voetengel

*De nagels worden geknipt en in model gefreesd 

*Behandeling van de nagelomgeving 

*Eventuele likdoorns en  overtollig eelt worden verwijderd en glad gefreesd (beschermend eelt biedt bescherming)

*Warm kompres met Weleda lotion

*Een scrub met olie (de huid en de nagelriemen voelen zacht en glad aan)

*Massage met Weleda voetencreme (als beste getest, is ontspannend en geeft een goede doorbloeding)

*Advies (over huid-  en voetverzorging, product- en schoenadvies)

ONBEKWAAM MAAKT ONBEVOEGD.....

Door het vrijgeven van het beroep (afschaffing van de vestigingswet) zijn er ook bedrijven aan het werk zonder vakdiploma's. Geen goede zaak!  Uw huid is een complex orgaan met meerdere functies, een kostbaar bezit die vraagt om een professionele behandeling door een gediplomeerde allround schoonheidsspecialist & pedicure! 


OVER BEAUTY SKIN VITAAL 

 

Het is in de huidige markt met een overvloed aan apparatuur en producten moeilijk kiezen. De tijd is vijand voor iedere huid! Een huid die ouder wordt, is dunner, droger, gevoeliger en kwets- baarder. De productie van collageen en elastine neemt met de jaren af. Zonschade is een voortschrijdend onderhuids proces. Lijntjes worden in de loop der tijd rimpels. De huidconditie is een afspiegeling van leefwijze (voeding, beweging, slaap, stress, medicijngebruik), erfelijkheid en milieu-invloeden (bijvoorbeeld luchtvervuiling). Wij willen niets liever dan een zuivere, egale huid en zijn altijd op zoek naar nieuwe cosmeticaproducten om onze goede eigenschappen te accentueren en daarmee de beste versie van onszelf te laten zien!  

In mijn beautysalon in Uithoorn zijn verschillende behandelingen van-Top-tot-Teen mogelijk: een gezichts- of lichaamsbehandeling, een behandeling voor huidproblemen (bijv. acne of couperose) of gewoon om even te ontspannen. Van wenkbrauwen epileren (en verven) tot harsen, of van het verzorgen van voeten en teennagels (pedicure) tot een behandeling tegen overbeharing. Voor de behandeling wordt eerst een huidanalyse uitgevoerd. Op basis van wensen, huidtype, huidconditie en budget maak ik een behandelplan op maat. 

Professionele apparatuur zoals microdermabrasie (Skin Peeler), ultrasound, mesotherapie met cryoliftapparaat (naaldloos) en vacuümzuigapparaat (pulstherapie) werken intensiever en effectiever in de onderste huidlagenOok een fruitzuurpeeling, bindweefselmassage en cosmetica met hoog gedoseerde actieve werkstoffen (bijvoorbeeld liposomen, ceramiden, retinol, glycolzuur, hyaluronzuur, peptiden en vitamine A,B,C,E) zorgen voor huidverbetering

Als gediplomeerde en gespecialiseerde allround schoonheidsspecialist weet ik welke ingrediënten uit cosmetica goed zijn voor de huid, dus ook welke oliën de beste zijn voor de huid. Biologische gecertificeerde ingrediënten zijn van nature rijker aan vitaminen en mineralen. Oils of Heaven (Yaviva) heeft een prachtige gamma aan pure oliën. Ik gebruik o.a. veilige, (h)eerlijke, milieuvriendelijke huidverzorgingsproducten met keurmerk die de huid verbeteren en gezond maken. De ingrediënten van deze producten worden door een onafhankelijk instituut gecontroleerd en zijn geschikt voor alle huidtypen. Lavera  en Weleda (bijv. voetencreme) zijn meerdere keren als beste getest. Ik heb goede ervaringen met producten die rechtstreeks van de plant of boom onbewerkt worden gegoten in navulbare verpakkingen. Bijvoorbeeld biologische  Sheabutter voedt de opperhuid intens (is een vast plantaardig vet) en is rijk aan vitamine A,D, E en F. Het maakt de huid soepel en zacht, beschermt tegen uitdroging (houdt vocht vast en vermindert droge plekjes) en speelt een rol bij huidherstel. Zuinig in gebruik en goed te combineren met pure koudgeperste Arganolie. Arganolie is rijk aan vitamines, mineralen, lipiden en anti-oxidanten en voedt de huid intensief. De meer- voudige onverzadigde vetzuren helpen de weerstand, glans en zachtheid van de huid te behouden. Zeer geschikt voor de verzorging van een droge huid, rimpels, littekens en huidstriemen. In de salon te koop voor een zacht prijsje.

Ik vind het belangrijk om maatschappelijk verantwoord duurzaam te ondernemen door: 100% natuurlijke gecertificeerde cosmetica (zonder huidbelastende stoffen, microplastics, etc.), verpakkingen van gerecycled materiaal, hervulbare blikjes met schroefdop, gebruik van groene leem, witte en roze klei, modder, algen, Dode Zee zout, karton, led verlichting, bamboe, hout, bio-katoenen handdoeken en werkkleding, etc..   

Laat je huid stralen!


 WIE BEN IK?  

Ik ben Gita Bootsma. Vanaf 2004 ben ik schoonheidsspecialist, visagist en pedicure. 

Voorheen had ik een drukke praktijk in Amsterdam. Na lang zoeken heb ik in 2018 een bedrijfsruimte gevonden in mijn woonplaats Uithoorn. Ik werk ook ambulant. 

Naast vakdiploma's schoonheidsverzorging (2003) en voetverzorging (2004) heb ik via de Anbos de MBO-opleiding Allround schoonheidsspecialist (niveau 4) met specialisaties, aanvullende behandelingen en visagie afgerond (+ erkenning leerbedrijf). 

Tijdens de MBO-opleiding bij het Vitalis Collega in Breda heb ik veel geleerd: verzorging van gezicht en lichaam door middel van behandelingen, acne, massagetechnieken, medische camouflagetherapie, ontharingstechnieken, verschillende huidproblemen oplossen (bijv. door middel van peelings), huidverbetering met professionele beautyapparatuur, aromatherapie, wellness-behandelingen (pakkingen, lichaamsmassage, afslanken, etc.), gezonde voeding, beweging en ontspanning,  ingrediëntenkennis cosmetica, ondernemen, overige vakken.

Ik werk met natuurlijke cosmetica en bewezen behandelmethoden (professionele apparatuur, bindweefselmassage, werkstoffen) en ben voor iedereen toegankelijkSommige klanten hebben specifiek huidproblemen waarvoor zij regelmatig geholpen willen worden. Als ik iets niet kan, zal ik dat eerlijk zeggen of kan ik doorverwijzen naar een medisch pedicure, huidtherapeut of podotherapeut. 

Op mijn facebook-pagina facebook.com/gita.bootsma (of via link bovenaan deze pagina) kunt u meer informatie over mij/mijn salon (foto's) vinden. In de salonmap zijn klantenbeoordelingen foto's, informatie over de behandelingen, diploma's/certificaten zichtbaar. 

Mijn missie: ONTSPANNING BIEDEN EN DE HUID ZO LANG MOGELIJK MOOI EN VITAAL MAKEN MET NATUURLIJKE PRODUCTEN, WERKSTOFFEN EN SPECIALE APPARATUUR 

Ieder heeft z'n eigen natuurlijke schoonheid! Ik wil mensen hun eigen schoonheid laten zien en samen overleggen wat de meest geschikte behandeling is. Een behandeling kan zowel ontspannend als huidverbeterend zijn. Ik geloof in een holistische aanpak: uiterlijke schoonheid heeft alles te maken met gezond leven en gezonde voeding en dat mentaal welbevinden en wellness stress kan verminderen. Serieus bezig zijn met je huidconditie vergt tijd. Je hebt niet meteen na 1 behandeling het gewenste resultaat. Het gaat om het effect van de behandelingen en de discipline thuis (productgebruik, voldoende water drinken, voldoende slaap, beweging, goed eten, etc.). Een ongezonde leefstijl, te veel stress maken je huid dof en vaal. Stress kan puistjes en koortsuitslag veroorzaken en vertraagt huidherstel. Helaas bevatten veel cosmeticaproducten agressieve ingrediënten (bijv. zepen of producten met alcohol), die ook de natuurlijke beschermlaag van de huid verstoren. Ik vind het fijn om mensen daarvan bewust te maken en adviezen te geven voor een mooie gezonde huid. 

Wat kunt u van mij verwachten: huidanalyse  (huidconditie/behandelplan), klantvriendelijke service & persoonlijke aandachtbetaalbare natuurlijke huidverzorgingsproducten (prijs € 10,00 - € 25,00) en gericht huid- en productadviesSommige klanten hebben specifiek huidproblemen waarvoor zij regelmatig geholpen willen worden. 

Als 50+ vrouw en op verzoek van klanten heb ik mij verdiept in MOOI GEZOND OUDER WORDEN OP EEN NATUURLIJKE MANIER (BETTER AGING). Door afname van collageen en elastine productie kan de huid dof, grauw, dun, gedehydrateerd zijn, geen goede onderhuidse doorbloeding hebben, meer pigmentatie krijgen en zijn fijne lijntjes en rimpels zichtbaar. Huidveroudering is een natuurlijke proces. We kunnen onze huid  goed verzorgen en verbeteren met de juiste voeding, gezichtsoefeningen, voedingssupplementen, huidverzorging met zorgvuldig geselecteerde ingrediënten (werkstoffen) en bepaalde salonbehandelingen. Golvend kneden door middel van pulstherapie met het vacuümzuigapparaat en bindweefselmassage stimuleert de bloedcirculatie en geeft een zijdezachte en gladde huid. Een fruitzurenpeeling in combinatie met het Cryoliftapparaat (Mesotherapie van Filorga) en/of ultrasound werken dieper in de huid. Een voedingssupplement met collageen vermindert rimpels, cellulites en striae en versterkt botten gewrichten en kraakbeen. Belangrijk is een regelmatige intensieve behandeling (kuur) in de salon en tips voor dagelijkse onderhoudsroutine thuis met de juiste cosmeticaproducten naast gezonde voeding.

Door de SPECIALISATIE ACNE kan ik veel grondiger en diepgaander de huid reinigen. Door een verhoogde talgproductie (hormonale veranderingen), afsluiting van de talgklieren en bacteriën kunnen mensen last hebben van puistjes. Soms kan gebruik van cosmetica en/of stress acne verergeren. Acne is niet direct te genezen, maar door mijn behandeling kan de huid wel rustig worden gemaakt, waarna het na verloop van tijd mogelijk vanzelf overgaat. Een regelmatige behandeling in de salon en milde huidverzorgings-producten (naast gezonde voeding) geven op den duur resultaat. Acne littekens, vlekken of een grove huidstructuur kan ik pas later behandelen nadat de actieve acne verminderd is (door verschillende peelings,  Microdermabrasie en lichttherapie in te zetten).  

Er is veel vraag naar het verwijderen van storende steelwratjes, bloedvaatjes en vetknobbeltjes met het TELE'WAY APPARAAT. Ik heb mij gespecialiseerd in coaguleren. In de salon ontvangt u meer informatie over deze behandeling. 

Een kopje Beauty thee, water (elixer) of koffie met iets lekkers staat klaar!  U BENT VAN HARTE WELKOM!

 Michel Foucault (filosoof) in 1979:  "de ondernemer van zichzelf", die zelf zijn eigen kapitaal is, zijn eigen producent, zijn eigen bron van inkomsten"

HOE GA IK OM MET HET CORONAVIRUS? 

Zolang u geen van de klachten/symptomen hebt: neusverkoudheid, loopneus, niezen, hoesten, keelpijn, benauwdheidsklachten verhoging of koorts, bent u bij mij van harte welkom! Bent u ziek of zijn er twijfels (bijvoorbeeld u bent betrokken bij bron- en contactonderzoek, een van uw huisgenoten is ziek of komt u uit een land met een oranje reisadvies, u moet dan 5-10 dagen thuisblijven), dan kunt u de afspraak verzetten en een nieuwe afspraak maken (uiterlijk 24, liever 48 uur voor aanvang van de behandeling) 

Als schoonheidsspecialist en pedicure ben ik gewend te werken volgens de beroepscode Hygiëne, Arbeidsomstandigheden en Milieu (HAM-certificaat opgehangen in de salon). Instrumenten worden na de behandeling gereinigd en gedesinfecteerd. Ik was mijn handen voor, tijdens en na de behandeling met desinfecterende zeep (soms met handalcohol). Bij bepaalde behandelingen werk ik ook met bril, beschermkap en handschoenen (beschermingsmiddelen) 

Veilig werken bij contactberoepen Om de gezondheid en veiligheid van u als klant te waarborgen zijn er extra  maatregelen genomen volgens de Covid-19 behandelprotocollen opgesteld door de brancheorganisaties Provoet en Anbos (in overleg met RIVM).Vanaf 28 september geldt er een registratieplicht voor contactberoepen (noteren van uw naam en telefoonnummer, dit is niet nieuw, maar doet elke salon altijd al i.v.m. uw klantenkaart) en een gezondheidscheck (vragenlijst: heeft u geen gezondheidsklachten)

Per 1 december geldt in openbare gebouwen en voor alle contactberoepen een verplichting om een mondkapje te dragen (geldt zowel voor mij als voor u als klant). Informatie over het coronavirus staat op de site van het RIVM (https://www. rivm.nl/covid-19 hygiëneprotocol-schoonheidsspecialisten)

Huidcontact/aanraking is erg belangrijk! Door corona missen we warmte, steun, verbondenheid, troost, ontspanning en energie. Afstand houden heeft effect op het hele welzijn! Het is onze natuurlijke behoefte om aangeraakt te worden, al vanaf baby tot op hoge leeftijd. Als schoonheidsspecialist en pedicure heb ik  direct en fysiek contact met klanten: massage is heerlijk ontspannend en goed voor het lichaam

Wij kunnen ons immuunsysteem versterken (weerstand verhogen) door gezonde voeding, schoon drinkwater te drinken, veel (buiten in de frisse lucht en zon) beweging (fietsen, sporten wandelen, yoga), gezelligheid, vreugde, vrienden, vitamines (D zoals vette vis, eieren en paddestoelen), vitamine C (o.a. bessen, citrusvruchten, groente en fruit) en zink (multi) in te nemen

Om de luchtkwaliteit in mijn praktijkruimte te zuiveren gebruik ik een intelligente luchtreiniger met speciale reinigings- technologie voor het wegfilteren van schadelijke stoffen en verminderen van ziektekiemen, fijnstof en virusdeeltjes met HEPA-filter, koolstoffilter (met hoge filtercapaciteit), fotokatalyse, ionisator en antibacterieel doek. Onze buitendeur staat voortdurend open voor de aanvoer van verse lucht. Het luchtfiltersysteem in het gebouw is nagekeken (geen recirculatie)  

Mijn behandeltarieven zijn sinds 2018 niet verhoogd. Echter door corona zijn de prijzen van mondmaskers, desinfectie- en beschermingsmiddelen, etc. wel flink duurder geworden! Door de strenge Covid-19 behandelprotocollen kan ik minder klanten per dag behandelen en heb ik meer schoonmaaktaken. Door de eerste en tweede lockdown (verplichte sluiting contactberoepen door de overheid) is het voor veel ondernemers een moeilijke tijd. Volgens de cijfers van onze branche- organisatie heeft ruim 90% van onze branche geen overheidssteun ontvangen (vallen buiten de boot/voldoen niet aan de voorwaarden; zie anbos.nl en ook noodzakelijke verhoging tarieven Provoet.nl). Ik bereken per 1 maart 2021 een coronatoeslag van € 5,00 

U kunt kosteloos afzeggen met een bericht via Whatsapp/sms of telefonisch. Vergeet u tijdig af te zeggen of verschijnt u niet op de afspraak dan ben ik genoodzaakt om € 25,00 in rekening te brengen (i.v.m. bedrijfsverlies)

Wilt u alleen komen? Ik mag werken 1-op-1 (er mogen geen andere mensen aanwezig zijn in de behandelcabine). U kunt contactloos betalen met pin

Wilt u precies op tijd komen voor uw afspraak (niet te vroeg en niet te laat), zodat u niet hoeft te wachten in de wachtruimte, maar er ook voldoende tijd zit tussen de afspraak met de vorige klant. Ik kan dan alle contactpunten reinigen (deurklink, pinautomaat, tafel). Bij te laat komen wordt de behandeltijd minder. Ik wil n.l. de volgende klant op tijd behandelen en niet laten wachten  

Goede handhygiëne blijft van belang. Bij binnenkomst en na de behandeling kunt u een desinfecterende (milde) handgel gebruiken. Ook in de centrale hal hebben wij een gemeenschappelijk desinfectiezuil met sensor. Het toilet in het bedrijfsverzamelgebouw is altijd open voor elke bezoeker en wordt regelmatig schoongemaakt door de verhuurder 

 Tip: handzeep/handalcohol/desinfectieproducten drogen de huid erg uit. Gebruik terugvettende bestanddelen door een handcreme en olie te gebruiken! 

Onze huid is een complex orgaan en regelt zeer veel functies voor ons lichaam (o.a. beschermen, afvalstoffen afvoeren, lichaamstemperatuur reguleren). Een gezonde huid is daarom essentieel voor onze conditie. 

Aan een huid kun je echter ook de conditie van de binnenzijde aflezen. Stress zonlicht,  luchtverontreiniging en verkeerde voedingsgewoonten kunnen sporen achterlaten op de huid. Als bijvoorbeeld onze darm of nieren niet goed functioneren, geeft dat in veel gevallen een weerspiegeling op de kwaliteit van de huid. 

De huid bestaat uit meerdere lagen: de opperhuid, de lederhuid en de onderhuid (subcutis). De dikte van de huid varieert van 1.5 - 4.0 mm. De subcutis bevat vetweefsel dat dient als energieopslagplaats, stootkussen en als warmte isolerende laag. De huidlagen afzonderlijk bestaan ook weer uit verschillende laagjes, die elk hun eigen functie hebben. Iedere huidlaag heeft zo zijn eigen voedingsstoffen nodig. In de huid bevinden zich o.a. verschillende cellen zoals pigmentcellen, Langerhanscellen, lymfecellen, haarfollikels, bloedvaten, zenuwen, talg- en zweetklieren en de bindweefselvezels: elastine, reticuline en collageen. De huid beschermt de organen en spieren tegen beschadiging. De opperhuid (mits onbeschadigd) beschermt de huid tegen bacteriën, virussen en lichaamsvreemde stoffen. De bescherming komt deels door de zuurgraad (4,2 - 5,6 pH). De huidverzorging heeft zijn werking in de opperhuid.  

FUNCTIES VAN DE HUID:

geeft bescherming aan het lichaam (tegen druk, straling, weersinvloeden, elektriciteit, uitdroging, temperatuursinvloeden, ziekteverwekkende bacteriën, schadelijke (chemische) stoffen

*regelen van lichaamstemperatuur (door haarvaatjes en zweetafscheiding)

*zintuigfunctie (tast-, druk-, koude-, warmte- en pijnzintuigen)

*uitscheidingsorgaan (talg- en zweetklieren)

*ademhalingsorgaan 

*vorming van vitamine D (door invloed van UV licht)

*opname van stoffen en opslag van vet, water, glucose en minerale stoffen

*vorming van hormonen (via mestcellen in leder- en onderhuid)

*weerspiegeling van de lichamelijke en geestelijke gezondheid

Wat beïnvloedt de kleur van de huid: UV-straling, caroteenrijke voeding, bloedarmoede, hormonale ziekten, zwangerschap (hormonale invloed), overgang, vaatvernauwing van de huid, vaatverwijding van de huid, geneesmiddelen, blekende cremes, huidziekten

Melanocyten: cellen in de huid die het pigment melanine produceren. Iedereen heeft ongeacht huidskleur evenveel melanocyten. Bij de donkere huid zijn er actievere en grotere cellen en komen de pigmentcellen voor in alle huidlagen (ook in de hoornlaag). Bij de blanke huid zijn de pigmentcellen niet meer waar te nemen in de korrellaag.  

 

 

 

 

Wat is huidverzorging? Wanneer we de tekorten in de huid willen aanvullen, spreken we van huidverzorging. Bijvoorbeeld uw huid is droog en u gaat zorgen dat dit beter aanvoelt. 

Normaal gesproken kan de huid heel veel dingen zelf prima regelen. Via de voeding die u binnenkrijgt, krijgt uw huid van binnenuit voedingsstoffen en bouwstoffen toegediend via de bloedbaan. Door allerlei processen kan dit verstoord raken. Denk aan verkeerde gezichtsreiniging, centrale verwarming of juist airco, slechte voeding, stress, te lang in de zon, roken lichamlijke overbelasting, etc.. Ik zal dan de huid een handje moeten helpen met de juiste behandelingen en productadvies.  

Wat is huidverbetering? Huidverbetering is uw huid in een betere conditie brengen. Dit kan door gezichtsbehandelingen met professionele apparatuur, bindweefselmassage en cosmeticaproducten met geconcentreerde werkstoffen, afgestemd op uw huid.

Onderliggende huidproblemen zoals ouderdomsvlekken, couperose, rosacea, acne, gerstekorrels, pigmentvlekken,fibromen/steelwratjes, grove poriën, littekens, rokershuid, overig worden met huidverzorging niet opgelost. Dit gebeurt enkel bij huidverbetering. Als Allround schoonheidsspecialist verricht ik specialistische behandelingen die gericht zijn op het herstellen en verbeteren van de kwaliteit van de huid. 

Bij huidverbetering worden ingrediënten gebruikt in een hogere concentratie in combinatie met professionele apparatuur. De werking van huidverbetering vindt dieper in de huid plaats waardoor natuurlijke huidprocessen positief worden beïnvloed. De effecten van deze behandelingen geven vaak zichtbare resultaten (vooral bij een kuur van minimaal 6 behandelingen). 


TIPS VOOR EEN GEZONDE HUID  

Goed voor jezelf zorgen met gezonde en gevarieerde voeding, water drinken, gezond leven met bewegen (ook buiten, vitamine D), een bewuste leefstijl, rust, slaap en ontspanning, overige factoren (o.a. geen aanhoudende stress hebben) spelen een belangrijke rol bij een gezonde vitale huid

Huidverzorgende cosmetica stimuleert de celregeneratie in de huid en bestrijdt op die manier ouderdomsverschijnselen. Belangrijk is om de huid elke dag te verzorgen, te voeden en te beschermen. Agressieve stofjes in cosmetica kunnen de gezonde huid droog en gevoelig maken. Dus je bent ook wat je op de huid smeert. Onze huid heeft veel te verduren door allerlei invloeden o.a. luchtvervuiling, slaapgebrek, stress, slechte voeding, tekort aan water/gezonde vetten/mineralen/vitamine D, etc.. Verzorg je huid dus goed. Gebruik producten die je huid voeden en elastisch houden en vermijd irriterende of uitdrogende stoffen. Smeer het liefst twee keer per dag. De huid op je lichaam is niet overal hetzelfde. Zo is de huid op je handpalmen en voetzolen vrij dik en bevat het geen pigment, haarfollikels en talgklieren. Je oogleden zijn juist superdun, net als de huid op je lippen. Wist je dat je huid op je lippen bestaat uit maar 3 tot 5 huidlaagjes, in tegenstelling tot bijvoorbeeld je gezichtshuid, die uit wel 16 laagjes (of meer afhankelijk van huidtype) kan bestaan? Hierdoor zijn de bloedvaatjes bij de lippenhuid beter zichtbaar; dit geeft een rozerode kleur. Omdat de huid op je lippen geen talgklieren bevat die huidvet produceren, kunnen je lippen zichzelf minder goed beschermen tegen de effecten van zon, wind en regen. Daardoor worden lippen droog en schraal en ontstaan er barstjes, kloofjes en velletjes. Een lippenbalsem helpt! Geef aandacht aan de tere huid rond de ogen (geen parfum, alcohol!). Waar heb je baat bij? Bij vochtvasthoudende ingrediënten, kalmerende stoffen? Geloof niet klakkeloos de advertenties, maar neem de tijd om te kijken wat jouw huid nodig heeft. Dat is voor elke vrouw en man anders.

Kijk kritisch naar de samenstelling van de huidverzorgende producten die je gebruikt. INCI-lijsten (deze bevatten alle ingrediënten in producten) zeggen veel. Maar zeker niet alles. Het eerste ingrediënt op de lijst zit er het meeste in. Het laatste ingrediënt het minste (het kan letterlijk dus maar een druppel per liter zijn). Kies voor werkzame ingrediënten die wetenschappelijk zijn onderbouwd en in de juiste percentages. Misschien kom je er niet uit? Ik adviseer graag. Breng je producten mee als je voor een behandeling komt!

Het belang van een goede reiniging. Alle aandacht gaat naar werkstoffen in cremes, maar zonder goede reiniging heeft zelfs de beste creme weinig nut! Vuil en dode huidcellen bedekken de huid. Een schone huid = de basis voor een gezonde huid. De huid kan dan beter werkstoffen opnemen. Kwaliteit van de reinigingsproducten + apparatuur, zoals microdermabrasie is doorslaggevend. Ik gebruik producten afgestemd op uw huidtype en huidconditie 

Al het goede komt uit de natuur (maar is niet altijd goed voor je huid) Plantaardige ingrediënten kunnen een prachtige toevoeging zijn. Denk bijvoorbeeld aan Aloë vera die de huid kalmeert. In een tijd waarin 'vegan' de klok slaat, lijkt alles uit de natuur fantastisch voor je huid te zijn. Dat is echter soms schijn. Sommige natuurlijke ingrediënten kunnen je huid zelfs schaden of een ongewenste huidreactie oproepen. Voorbeelden hiervan zijn eucalyptus, lavendel, mint, citrus en tea tree olie (in combinatie met zonlicht mogelijk toxische reactie, met huidschade en pigmentvlekken). Daarnaast is door de vorm van plantencellen een goede opname door onze huidcellen vaak lastig

De huid is een waterdichte verdedigingslinie, die zich voortdurend vernieuwt. Om deze beschermlaag zo goed mogelijk te verzorgen is het belangrijk dat de huid niet te veel vocht verliest (door zon/warmte, droge lucht, kou, wind, regen, airco, stress, verwarming, verouderingsprocessen, heet water en zeep (zijn grootste ontvetters). Een droge huid ontstaat wanneer minder huidvetten door de huid worden aangemaakt of wanneer huidvetten regelmatig worden weggewassen. De huid voelt ruw aan, gaat jeuken en schilferen en kan uiteindelijk eczeem (ontsteking van de huid) gaan vertonen. Omdat de hoeveelheid vet in de opperhuid sterk verminderd is, is de barrierefunctie van de huid verstoord. Hierdoor kan vocht makkelijk verdampen en de huid droogt uit. Bij mensen met eczeem is de productie van huidvetten gestoord en bij iedereen neemt de aanmaak van de vetten bij het ouder worden af. Verstandig is om een goede voedende en hydraterende dagcreme (moisturizer) te gebruiken en de huid s'nachts te verzorgen met liposomen, vetachtige substanties, ceramide (+ volle rijke creme/Sheabutter).

Hyaluronzuur (in creme of supplement) kan de huid hydrateren en zit van nature in de tweede laag van de huid (dermis) en heeft o.a. een water- aantrekkende functie waardoor de huid soepel en gehydrateerd aanvoelt. Diverse onderzoeken laten zien dat een supplement met hyaluronzuur een duidelijke huidverbetering laat zien (dagelijks 37,5 mg -240 mg na 4 tot 6 weken resultaat). Bij mensen die beroepshalve meerdere keren per dag de handen moeten wassen of bij ons allemaal nu tijdens de coronaperiode, zal de huid vaker moeten worden ingesmeerd. U kunt na het douchen een bodylotion en olie gebruiken

Stap over op 100% natuurlijke olie met vitaminen, anti-oxidanten en essentiële vetzuren. Een droge olie zoals Jojoba-olie trekt snel in, laat geen vettig laagje achter en verstopt de poriën niet. We kunnen samen de huidbarriere actief beschermen met voedende oliën en natuurlijke ingrediënten. Goede vetten uit voeding (Omega-3 vetzuren), zoals avocado, lijnzaad, vette vis, noten, olijfolie, zorgen voor een goede huidconditie. Neem ook een voedingssupplement met visolie/krillolie/algenolie

Wat kunnen cosmetica? Een heleboel!!! De huid gezonder maken, gladder en stralender.Tegen de zon beschermen. Irritatie verhelpen. Pigmentvlekken, rosacea en acne verminderen. Rimpels in de toekomst voorkomen. Rimpels wegsmeren is helaas onmogelijk. Goede huidverzorging kan er wel toe bijdragen dat tekenen van veroudering minder zichtbaar worden

 

 

 

 

Wat gebeurt er eigenlijk aan de binnenkant? Een mooie en gezonde huid bereik je niet met uitsluitend aandacht voor de buitenkant. De opbouw vindt immers onderhuids plaats, in de levende huidlaag. Datgene wat je eet en eventueel aanvult met vitamines, mineralen en bouwstoffen, heeft ook invloed op je huid. En op de kwaliteit van het onderhuids bindweefsel: essentieel voor een stevige en gezonde huid. Voeding, leefstijl en stress beïnvloeden niet alleen de kwaliteit van onze gezichtshuid, maar van ons hele lichaam. Een huidconditie wordt mede bepaald door invloeden van buitenaf : levensstijl, klimaat, beroep of hormonen. Een huidconditie wisselt per seizoen, leeftijd en leefstijl. Een huidconditie is beïnvloedbaar door het gebruik van huidverbeterende behandelingen (apparatuur en bindweefselmassage) en ingrediënten uit cosmeticaproducten. Bij twijfel kan ik een huidmeting doen!

Wist je dat het lichaam bestaat uit de volgende bouwstenen: 60% water, 19% eiwitten, 15% vet, 5% mineralen, 1% koolhydraten?

Drink elke dag minstens dat je 1,5 tot 2 liter vocht binnenkrijgt zodat het lichaam goed kan functioneren en de huid niet uitdroogt. Je kunt afwisselen tussen (mineraal) water (zonder prik) en andere dranken zoals kruiden- of Groene thee (geen frisdrank). Je huid wordt beter gehydrateerd, je conditie gaat erop vooruit, moeheid zal sneller verdwijnen, je voelt je fitter om te sporten. Wortelsap heeft een ontgiftende werking voor lever, bloed en spijsverteringsstelsel. Komkommersap reinigt bloed en nieren van zuren en andere gifstoffen

 

 

 

 

Je bent wat je eet! Eet gezond! Basische voeding (groenten, vooral spinazie, groentesappen, kruiden, fruit, gedroogde abrikozen, fruit, gedroogde vijgen, hazelnoten, groene bonen, etc.) is erg goed voor het lichaam en voor de huid! Een gezonde huid hangt mede af van het binnenkrijgen van voldoende voedingsstoffen (zalm, yoghurt, kiwi, tomaten of walnoten).Vooral nu tijdens corona moeten wij onze weerstand vergroten met verschillende soorten groenten en fruit (alle kleuren van de regenboog), gezonde vetten, noten, zaden en pitten, vlees, vette vis, soep (botten) en biologische eieren. Eet vooral veel plantaardig zodat je voldoende vezels binnen krijgt voor een gezonde darmflora. Vul dit aan met lijnzaad, zaden of probiotica (yoghurt). Zelf ben ik dol op havermout met amandelmelk en verschillende fruitsoorten, noten en zaden! Lekkere recepten die je kunt afwisselen: www.eetjemooi, Oerdieet/Paleo recepten, of kijk eens naar de site www.ketoenzo.nl.

De celwand van de huid kunnen we versterken door gezonde vetten uit vette vis, avocado, noten, lijnzaad, olijfolie. Vette vis (sardines, zalm, makreel, haring, paling, tonijn) bevat gezonde vetten zoals omega 3. Omega-3 vetzuren zijn de grootste beschermers voor iedere huid (vette vis, walnoten, amandelen). Teveel omega 6 ten opzicht van omega 3 kan zorgen voor meer ontstekingen in het lichaam. Krillolie of goed merk visolie remt ontstekings- achtige huidaandoeningen. Verzuring ontstaat als men lange tijd zuurvormende voeding eet, zoals vlees, alcohol, koffie en witmeelproducten. Het reinigings- mechanisme van het lichaam kan de zure ballast (weefselverzuring door voedingspatroon) niet meer verwerken en deze slaat neer in de lichaamscellen (kan op den duur ziektes veroorzaken). 

Calcium is noodzakelijk voor de instandhouding van normale botten. Glucosamine en Chondroïtine  zorgen voor het behoud van gezond kraakbeen, vorming van collageen en bindweefsel wat belangrijk is voor de botten en gewrichten. Vooral bij actieve mensen, ouderen of bij mensen met een fysiek zwaar beroep. De soepelheid van gewrichten neemt af bij het ouder worden en aanmaak van kraakbeen. 

Bewegen in de buitenlucht is gezond Elke dag (min. 30 minuten) wandelen, fietsen, zwemmen en/of krachttraining (buikspieroefeningen, work-outs voor stevige dijspieren, etc.) in combinatie met gezonde voeding houden de huid strak en soepel. Zorg voor een leven in balans. Chronische stress is killing voor een mens en zeker ook voor de huid. Acne of eczeem kan door stress verergeren of we krijgen juist een drogere of vettere huid. Het is fijn om te ontspannen. Een boek lezen, luisteren naar muziek, sporten, yoga, meditatie of kom langs voor een ontspannende massage!   

 

 

 

Zon, regen, wind kunnen een behoorlijke impact op je huid hebben en zorgen voor problemen; zeker als je al een gevoelige reactieve huid hebt. Zorg voor een weerstandsboost (inwendig met een hooggedoseerde multi en extra vitaminen A,B,C,E)  

Grote vijanden voor een gezonde, stralende huid. Iedereen die een huidprobleem heeft zou de volgende zaken absoluut moeten vermijden: roken, alcohol, witte suiker, zout (beperken), verbranden in de zon, te weinig water drinken, te weinig gezonde vetten eten, te weinig groente en fruit eten. 

Vermijd ongezonde suikers! Denk aan cola, gebak, snoep, kant-en-klaar maaltijden en zelfs in tomatenketchup. Suikers zijn verslavend, maar ongezond en kunnen fysieke en huidklachten geven (bijv. acne).

Houd gifstoffen buiten de deur. Hoe minder gifstoffen in contact komen met de huid, hoe mooier de huid. Bijv. chloor is slecht voor de huid en droogt de huid uit. Zwem liever in de zee of meer. Ga je toch zwemmen in het zwembad, spoel je huid voor en na zwemmen goed af en gebruik huidolie met bodylotion.

Ga naar de sauna (bij zwangerschap, ziekte en medicijngebruik s.v.p. eerst de arts raadplegen). Bij hoge temperaturen verwijden de bloedvaten en poriën zich maximaal. Hierdoor worden overtollig talg en ander vuil makkelijk afgevoerd door het zweet en de stoom. Tijdens het afkoelen trekken de poriën zich juist samen (dompelbad sauna) Dat stimuleert de doorbloeding van je huid. Na meerdere saunabezoeken wordt de huid zachter en soepeler. 

Met yoga bouw je spieren op en stimuleer je de afvoer van afvalstoffen. Het is een goede manier om je huid strak en stevig te houden, bovendien word je er lenig van. 

Rook niet. Roken is sowieso ongezond, maar het heeft ook een vernauwend effect op de bloedvaten in je huid. Je huid krijgt een verminderde bloedtoevoer en daardoor een tekort aan zuurstof en voedingsstoffen. Roken breekt  collageen, elastine en vitamine C af; allemaal bouwstoffen die de huid nodig heeft. 

Wisseldouches. Neem een koude douche, wissel warm en koud water af of eindig in ieder geval tenminste 30 seconden onder de koude straal. Dit zorgt voor een betere doorbloeding. Je spieren en bloedvaten trekken zich samen. Dit stimuleert ook celvernieuwing. 

Niet te heet douchen (de droge huid na een bad/douche voeden met bodylotion en olie). Een koudeprikkel werkt tegen stress. Dus als het kan met koud water afsluiten.

Iedereen heeft vitamine D nodig, dus naast zonlicht (buiten bewegen) ook een vitamine D-supplement, vooral als u veel binnen werkt en ook in de r-maanden. 

Geniet van de zon, maar met mate als de zon fel schijnt (in de herfst en winter hebben wij volgens mij elk zonnestraaltje nodig). Door te veel zon kun je zonnebrand krijgen en op de lange termijn kan te veel UV-straling mogelijk huidkanker veroorzaken. Een goede zonnebrandcreme (factor 25 of hoger is een Sunblock of dagcreme met SPF) moet afgestemd zijn op de zonkracht en huidtype. Vooral in de lente/zomer zorgt een teveel aan UV-straling dat je huid sneller veroudert (erg belangrijk bij lichte huidtypen en als huidkanker voorkomt in de familie, svp de onbedekte huid en de gevoelige lichaamsdelen beschermen). Sunblock (zonnebrandcreme met factor 25 of hoger) kan irritatie/ zonnebrand/ pigmentvlekken verhelpen/ voorkomen en rimpels in de toekomst  verminderen. Zonnebrand (lichte roodheid/sterke roodheid met pijn) na het zonnen is afhankelijk van ras, huidsoort, pigmentatie en huidgebied. Het urenlang liggen in de zon, kan ernstige gevolgen hebben voor de huid: o.a. uitdroging van de hoornlaag, toename van overbeharing, toename van wratachtige verheven- heden/kanker, verergering van gesprongen bloedvaatjes, voortijdige huidverslapping (verandering bindweefselvezels), bloedarmoede en afzwakking van de lichamelijke weerstand. Zorg dat u nooit verbrandt (als de huid prikt of u voelt u zich niet goed). Verzorg uw huid na het zonnen met een aftersunproduct bijv. een creme met Aloë vera. UV-B dringt minder diep in de huid door en zorgt voor de aanmaak van vitamine D. UV-A dringt dieper in de huid door en is grotendeels verantwoordelijk voor rimpels en pigmentvlekken. In de salon is een zonnebrandcreme te koop die ontwikkeld is door een dermatoloog. Dermatologen raden de zonnebank af (artikel met uitleg in de salon).  

De droge huid is gevoeliger dan een gezonde huid en kan gaan jeuken (of huiduitslag). Kenmerken van een droge huid: voelt droog aan, de poriën zijn zeer fijn, kan soms wat schilferig zijn, kan strak/trekkerig aanvoelen, heeft zelden of nooit puistjes. De oorzaken van een droge huid variëren van leeftijd, gure weersomstandigheden, lage luchtvochtigheid ten gevolge van airconditioning of verwarming, frequent douchen en zeepgebruik. Daarnaast kunnen verschillende lichamelijke condities zoals nierfunctie problemen, vertraagde schildklier, erfelijkheid (zoals atopie en ichthyosis vulgaris) en bepaalde medicaties (tegen hoge bloeddruk), isotretinoine tegen acne, de huid droger maken. De huid heeft een watergehalte tussen de 10-15% nodig om het soepel en intact te houden. Onder de 10% watergehalte is een droge huid zichtbaar in de vorm van schilferigheid. Wanneer de bovenste laag verder uitdroogt, leidt dat tot schilferingen maar ook tot ruwheid en zelfs barstjes

Wanneer de droogheid aanhoudt of bij overgevoelige huid kan het zelfs tot eczeem leiden. Eczeem is een vorm van huiduitslag en komt vaak voor (rode, jeukende, droge en schilferige huid). Oorzaken: hoog sensitieve huid (erfelijk, zenuwen dicht onder de huid), last van Rosacea, psoriasis of eczeem, allergisch voor sommige stoffen, contactallergie: bijv. voor nikkel of voor een bepaald cosmetica ingrediënt (zit in het afweersysteem, komt bij ca 10% van de mensen voor). Allergieën en astma behoren samen met eczeem tot de atopische triade. Gaat gepaard met roodheid en schilfering van de huid en vaak hevige jeuk. Over de oorzaak van eczeem is weinig bekend, mogelijk slecht werkend immuun-/afweersysteem, niet volledig eiwitten verteren, reactie op granen, zoetmiddelen/suiker, koemelk?. Er is mogelijk een allergische reactie op voeding (verstandig om het voedingspatroon onder de loep te nemen). Nylon, bepaalde kleding, huisdieren, shampoo, stof en zweten kan eczeem verergeren. Helpt water drinken tegen een droge huid? Uit een verzameling artikelen blijkt dat water drinken zorgt voor hydratatie van de huid. Ook het  gebruik van moisturizers op de huid. Welke typen moisturizers zijn er? Lipiden en ceramiden uit oliën (bijv. kokosolie, teunisbloemolie, squalene). Ook wateraantrekkende stoffen zorgen voor een betere cohesie van de keratinocyten en vermindering van schilferingen, te denken aan glycerine, sorbitol, hyaluronzuur, ureum, honing, overige stoffen. Ik gebruik milde verzorgende en reinigende producten van Lavera met zorgvuldig geselecteerde ingrediënten (geen kunstmatige conserveermiddelen en microplastics).

 

 

 

 

Acne is een ontsteking van de talgklieren en komt veel voor. Er bestaan verschillende vormen van acne. Oorzaken zijn mogelijk:  verhoogde talgproductie, gebruik medicijnen, stress, contact met bepaalde stoffen, onvoldoende exfoliatie (scrub), afsluiting van de talgklieren en bacteriën. Ook zon, verkeerde cosmetica, stress, geneesmiddelen, hormonale veranderingen en erfelijke factoren zijn van invloed. Acne kenmerkt zich door een vette huid: er zijn onzuiverheden (verstopte poriën) zoals open of gesloten comedonen, ontstoken papels (rode pukkels) en pustels (puistjes met een gele puskop). Acne komt het meest voor in het gezicht, op de borst, op de rug en schouders. Normaal gesproken ontstaat het in het begin van de puberteit en kan het weer verdwijnen rond het 25ste levensjaar. Het kan ook op latere leeftijd ontstaan. Wanneer acne niet meer actief aanwezig is kunnen nog wel restverschijnselen zichtbaar zijn zoals storende acnelittekens, vlekken, hyperpigmentaties en een grove huid-structuur. Bij de behandeling gaat het niet alleen om antibiotica en benzoyl-peroxide (voorgeschreven door de arts), maar ook om gezonde voeding (darmfunctie), stressreductie, hormonen in balans brengen, goed reinigen (een voor een) en het gebruik van milde (niet agressieve) cosmetica producten zonder alcohol en parfum. Door een bezoek aan de huisarts (dermatoloog of huidtherapeut) en bij mij als schoonheidsspecialist kan het risico op onnodige littekenvorming en zorgen over uiterlijk voorkomen worden. De arts kan aangepaste medicatie, producten en behandelingen voorschrijven die afgestemd zijn op uw acne-vorm. Stress kan een grote rol spelen bij acne, het kan zijn dat onder bepaalde omstandigheden de acne plotseling verergert. Heeft u vragen? Neem dan contact met mij op, zodat er direct een afspraak kan worden gemaakt.  

Wat kan ik doen als allround schoonheidsspecialist met acne specialisatie?  Ik beschik over kennis/vaardigheden, speciale apparatuur & acneproducten om een grondige reinigende behandeling, persoonlijke begeleiding en massage te geven. De acne behandeling is er op gericht de huid dun en zuiver te houden d.m.v. exfoliatie (peelings)en onzuiverheden zoals comedonen en pustels, en talgcysten op een goede verantwoorde wijze te verwijderen. Door mijn behandeling kan de huid rustig worden gemaakt, waarna het na verloop van tijd vanzelf over gaat. Witte klei en groene leem absorberen vuil en overtollig talg, wat ervoor zorgt dat er minder snel puistjes ontstaan. Aloë vera kalmeert de huid. Macadamia- en jojoba-olie zorgen voor een gezonde huidbarriere, zodat de huid niet uitdroogt. 

Bij ernstige acne is altijd geduld nodig. Acne is alleen doeltreffend te behandelen in kuurverband (regelmatig een behandeling in de salon en thuis de juiste producten gebruiken). Er bestaat geen standaard-behandeling die in alle gevallen kan worden toegepast. Geen mens is hetzelfde, dus elke huid is anders; het is maatwerk. Vooral wanneer er comedonen (mee-eters) zijn, is de behandeling anders dan wanneer er ontstekingsverschijnselen op de voorgrond staan. Acnelittekens, vlekken/ hyperpigmentaties of een grove huidstructuur kan ik pas later behandelen nadat de actieve acne verminderd is. Dit kan met een fruitzurenpeeling of microdermabrasie. Krab niet aan de puistjes of knijp puistjes niet zelf uit, want dan kunnen er nog meer ontstekingen of zelfs littekens ontstaan. Laat het uitknijpen van pukkeltjes/ onzuiverheden aan mij over, want mee-eters kunnen resulteren in blijvend vergrote poriën. 

Beter voorkomen dan genezen: producten met fruitzuren: glycolzuur, melkzuur en salicylzuur,  vitamine A (retinol) en vitamine B3 (niacinamide) kunnen helpen (stimuleren de celvernieuwing en houden de poriën schoon). De poriën vallen minder op en raken minder verstopt.

Enkele tips bij acne:

Gebruik iedere dag schone handdoeken om besmetting te voorkomen

Maak iedere dag helmen, hoofddeksels/kussensloop goed schoon

Reinig uw huid niet meer dan nodig. Hierdoor wordt de zuurgraad niet verstoord

 

 

Door het dragen van mondmaskers kan MASKNE (acne mechanica) ontstaan, een huidaandoening die wordt veroorzaakt door overbelasting en wrijving op de huid. Het dragen van gezichtsmaskers zorgt voor een toename van warmte, wrijving en afscherming. Samen met een vochtige omgeving door ademen, praten of zweten is dit een recept voor puistjes.

Het verergeren of ontstaan van acne komt ook door de verhoogde temperatuur die meer talgproductie veroorzaakt. Bovendien kunnen de langdurige afdekking, warmte en zweet ervoor zorgen dat de huid droog, jeukend en ruw wordt. Acne is niet de enige huidaandoening die door maskerdragers wordt gemeld. Andere veel voorkomende huidproblemen met gezichtsmaskers zijn:

-Allergische contact dermatitis; sommige vervaardigde maskers kunnen een chemische stof bevatten die een allergische reactie veroorzaakt (formaldehyde en bronopol kunnen voorkomen in chirurgische maskers van polypropyleen)

-Rosacea: kan verergeren door hitte en stress, het dragen van een masker kan een flare-up veroorzaken

-Seborrheic dermatitis: schilferende plaques, een ontstoken huid 

-Folliculitis: ontstaat wanneer gist of bacteriën de haarzakjes infecteren

Als allround schoonheidsspecialist kan ik verschillende behandelingen toepassen en tips voor thuis geven voor een mooie en gezonde huid  (uitleg in de salon)

Grove poriën: er zijn 3 factoren die het formaat van je poriën bepalen: je genetische aanleg, verstopte poriën en collageen en elastine verlies. Poriën kunnen met de jaren meer zichtbaar worden (de wand van de porie rekt steeds verder op, verzakt) door blootstelling aan de zon, een tekort aan collageen en elastine. Poriën bevatten geen spieren en kunnen dus onmogelijk van grootte veranderen. Er bestaan ook geen producten of behandelingen die vergrote poriën in hun oude staat kunnen terugbrengen (schade permanent ongedaan kunnen maken door bijv. regelmatig porie uitdrukken).

Huidirritatie: door uv-straling van de zon is het mogelijk dat er fotoallergische reacties ontstaan (fototoxisch bijv. door parfum in combinatie met zonlicht). Soms kan een cosmeticaproduct (afhankelijk van je huidtype) huidirritatie veroorzaken. Bij het gebruik van nieuwe cosmeticaproducten ga voorzichtig te werk. Probeer eerst een plekje op je arm en wacht een paar dagen. Indien je geen allergische reactie hebt dan product gebruiken op gezichtshuid.

Plekjes en vlekjes. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat vooral een egale en regelmatige huid bijdraagt aan een optisch jongere huid. Er kan onderscheid gemaakt worden tussen donkere huidverkleuringen door te veel aan pigment (hyperpigmentatie) en lichtere verkleuringen (hypopigmentatie).  Pigment is een bruine kleurstof die wordt aangemaakt door de pigmentcellen in de onderste laag van de opperhuid (de hoeveelheid, rijpheid en de grootte van de pigmentkorrels bepaalt iemands huidskleur en de kleur van de haren en ogen). Vaak zijn de pigmentvlekken zichtbaar op voorhoofd, wangen, de slapen, rond de ogen en op de bovenlip, soms in de hals en op de handen en armen. Pigmentvlekken kunnen hardnekkig en storend zijn en verergeren door zonlicht (zonnebank) en het ouder worden (hormonale veranderingen). Pigmentvlekken (melasma) kunnen verschillende oorzaken hebben zoals: littekens/trauma, zonschade, roken, medicijngebruik, ouderdom, hormonale veranderingen, zwangerschapsmasker, cosmetica met agressieve stoffen (irritatiepigment). Bij twijfel over pigmentvlekken (als het gaat jeuken, bloeden en veranderingen) is het goed om een arts te raadplegen.  

 

 

 

Pigmentvlekken verminderen. Voor het remmen van de pigmentaanmaak kan ik als huidspecialist een chemische peeling (fruitzuren) of mechanische peeling (microdermabrasie met de Skin Peeler), IPL flitstechniek inzetten. De behandelmethode is afhankelijk van uw huidtype en huidconditie. U doet er goed aan om de huid elke dag te beschermen met een dagcreme met SPF of Sunblock (factor 25 of hoger als de zon fel schijnt, lagere factor indien het herfst of winter is) en te hydrateren met een dag- en nachtcreme. Na een grondige intake, proefbehandeling en behandeluitleg, verkoop ik fruitzurengel voor € 10,00 (5% of 10% fruitzurengel). Medische camouflagetherapie met Dermacolor producten (meer kleurpigmenten en betere hechting dan gewone make up) zorgt ervoor dat huidverkleuringen minder zichtbaar worden.

 

 

 

 

Ik ben gespecialiseerd in de donkere huid. Mensen met een donkere huid hebben andere huidverzorgingsproducten nodig en extra vitamine D(meestal goede talgproductie vooral T-zone, maar toch vochtarm). De donkere huid is bestand tegen vochtige warmte in een tropisch klimaat en heeft meer actievere pigmentcellen, meer zweetklieren, meer en grotere talgklieren. De donkere huid heeft 20-22 cellagen. Een blanke huid heeft 16 tot 17 cellagen. Bij de donkere huid kunnen eerder littekens ontstaan (bijv. bij puistjes).  Een tekort aan vitamine D kan grote gevolgen hebben. De huidverzorging wijkt af omdat de donkere huid een dikkere hoornlaag heeft. Deze laag geeft betere bescherming bij sterke zon en hoge temperaturen. Door de dikke hoornlaag is het goed om de huid te scrubben met een speciale peeling (vooral bij puistjes). De producten mogen voor overdag niet te vet zijn. De donkere huid heeft baat bij een hydraterende dagcreme of Sheabutter met Argan (en voor het slapengaan ook olie en balsem), goede vetten (ook inwendig met Omega 3 supplement) zijn belangrijk. Scrub (met fijne korreltjespeeling, enzymatische peeling of microdermabrasie) is goed voor de donkere huid (minstens 1x per week) om de dode huidcellen te verwijderen. Dit stimuleert de doorbloeding en stimuleert de aanmaak van nieuwe huidcellen met een mooiere en strakkere huid als gevolg. Werkstoffen uit cosmetica worden na de peeling beter opgenomen.  

 

 

De mannenhuid is anders dan die van vrouwen en vraagt daarom om speciale huidverzorging. Mogelijk een geïrriteerde huid als gevolg van het vele scheren, soms ingegroeide haren, meer doorbloeding aan het huidoppervlak, de hoornlaag is dikker, een vettere huid met comedonen, meer transpiratie, hogere zuurgraad, etc.. 

Huidbeschadiging: de huid kan op verschillende manieren beschadigd worden door bijv. verbranding, een snij- of schaafwond en na een operatieve ingreep. Ook de dikte van de huid, de verschillende huidlagen (epidermis, dermis en subcutis) vertonen grote verschillen qua individu, ras, geslacht, leeftijd en de plaats op het lichaam. Hoe mooi de huid geneest bij beschadiging is van veel factoren afhankelijk (zie informatie wondgenezing in de salon). Een oppervlakkig schaafwondje herstelt eigenlijk altijd zonder litteken. Zie je in een schaafwond kleine bloedpuntjes? Dan is de basale membraan kapot gegaan. Dit is een belangrijke huidlaag die bij beschadiging de kans op een litteken vergroot. Je hebt verschillende soorten littekens: 

Normaal litteken: basale huidlaag is kapot, litteken is rood, valt na een paar maanden minder op, acne littekens (rode vlekjes na een ontsteking)

Hypertrofische litteken :dit is een litteken die op de huid ligt als een rolletje. Je voelt en ziet het litteken uitsteken.

Atrofisch litteken: deukje/putje  in de huid (denk bijv. aan littekens die achterblijven op de huid na acne, verschil in huidoppervlak dat opvalt en stoort). Mogelijk kan Fractional Needling helpen. 

Keloïd litteken: het litteken groeit buiten de wondgrens en ziet er rood (donker) en dik uit. Dit litteken maakt onnodig veel weefsel aan, waardoor de huid dik is. Daarnaast jeukt dit litteken behoorlijk. Dit komt doordat zenuwbanen in dit litteken verstrikt raken (geeft jeuk). Dit litteken komt eerder voor bij mensen met een donkere huid. 

Hoe behandel je deze littekens? Ik kan littekens verminderen door het inzetten van speciale bindweefselmassagetechnieken, vacuümzuigapparaat en eventueel aanbrengen van siliconenpleisters of siliconengel (eventueel in overleg met de huidtherapeut). Dit zorgt voor een ideale 'geneesomgeving' voor het litteken (bij vers littekenweefsel). Oude littekens (vooral hypertrofische en keloïd littekens zijn lastiger te behandelen (dit kan alleen de huidtherapeut/huidarts met drukverband, laser). 

 

 

 Rosacea is een chronische aandoening die gepaard gaat met uitgezette bloedvaatjes (couperose) en ontsteking van de huid. Bij rosacea kunnen ook rode bultjes, puskoppen en zwellingen voorkomen. Couperose wordt vaak verward met rosacea, maar is niet hetzelfde. 

Couperose bestaat uit vele tot ontelbare kleine uitgezette rode en/of blauwe bloedvaatjes in het gezicht (meestal bij huidtype 1-2). Deze vaatjes zijn meestal op de wangen, neus en kin zichtbaar. In sommige gevallen kunnen de uitgezette bloedvaatjes/haarvaatjes klachten geven, zoals prikkelingen of jeuk/warmte. De bloedvoorziening van de huid vindt plaats via de haarvaatjes (capillairen). De wanden van de bloedvaten kunnen verwijden als de lichaamstemperatuur hoog wordt en vernauwen zich bij lage temperaturen. Bij dikke huid gebeurt dit minder dan bij een dunne huid. Hierdoor kan het gebeuren dat de elasticiteit van het haarzakje verdwijnt en verwijdt. Er blijft bloed in zitten waardoor je een rode huid ziet met daar in zichtbare vaatjes: de couperose. Oorzaken en het ontstaan kan verschillend zijn en ook erfelijke oorzaken kunnen meespelen. Factoren die couperose kunnen veroorzaken/ verergeren: blootstelling aan de zon/ ultraviolette straling, zonnebank, alcoholgebruik, temperatuurwisselingen, langdurig gebruik van corticosteriode cremes/zalven op het gezicht, erfelijkheid (als het binnen je familie voorkomt, heb je een grotere kans om het ook te krijgen). Naarmate we ouder worden, bevatten de wanden van onze bloedvaten minder collageen en verliezen ze hun elasticiteit. Hun diameter wordt groter en de microcirculatie van het bloed neemt toe. Als gevolg daarvan worden de haarvaten zichtbaar omdat de huid dunner wordt met de leeftijd. Goed is een dieet met supplementen met o.a. collageen, vitamine C, omega 3 die de huid langdurig beschermen. Belangrijk is goede zonbescherming (factor 25 of hoger), het gebruik van milde huidverzorgende producten, vette creme/balsem gebruiken, vermijden sauna, matig met alcohol en niet te pittig eten. Het gebruik van milde huidverzorgende producten (bijv. paardenkastanje-extract) kan de bloedvaten versterken en zo een vaattoniserende en stuwingreducerende werking hebben. 

 

 

 Couperose gaat niet vanzelf over. Het kan stabiel blijven maar ook verergeren en/of uitbreiden in de loop der jaren. Speciale couperoseproducten laten de roodheid iets verminderen en producten versterken het bindweefsel, maar couperose verdwijnt hierdoor niet. 

Steelwratjes (fibromen) komen zowel bij mannen als vrouwen voor. Erfelijkheid speelt hierbij ook een rol. Maar de oorzaak ligt vaak ook bij wrijving. Je ziet ze vaak bij de oksels, liezen, hals, onder de borsten en op de oogleden. 

Het verwijderen van bloedblaren, couperose en fibromen gebeurt met de  Tele'way (coagulatiemethode met naald). Dit is een effectieve en veilige manier. Voor een goed resultaat heeft u meestal meerdere behandelingen nodig. In de salon wordt vooraf een gratis en vrijblijvend intakegesprek gehouden om er zeker van te zijn dat het om couperose, fibromen of bloedblaartjes gaat. Daarna bespreken we de mogelijkheden en het kostenplaatje (tussen 25 en 60 euro).  

Wat is huidverouderingNaarmate de leeftijd klimt en door invloeden van buitenaf, zijn wij steeds minder in staat om elastine en collageen aan te maken. Elastine en collageen zijn de belangrijkste eiwitten voor schoonheid, jeugdigheid, soepelheid en algemene gezondheid. Na het 25e levensjaar neemt de productie van elastine en collageen (fibroblasten) gestaag af, hierdoor veroudert de huid en ontstaan er rimpels. Collageen afname in ons lichaam is mede verantwoordelijk voor onder andere de vorming van rimpels, afname van spieren en het minder soepel worden van gewrichten. Verslapte gezichts- spieren kunnen het gevolg zijn van een verlies aan collageen, maar dat kan evengoed worden veroorzaakt door een verzwakking of achteruitgang van de spieren als je ouder wordt. Als er niet voldoende kwalitatieve collageen voorhanden is, zal ons lichaam veel sneller verouderen. Je huid wordt slapper, dunner en droger, je krijgt rimpels en plooien en er kunnen onregelmatigheden en pigmentvlekken ontstaan. Cellagen in de opperhuid nemen af, wonden genezen daardoor minder snel. Het aantal bloedvaatjes, talgklieren en elastinevezels neemt af. Door minder talgklieren ontstaat een droge huid. De huid kan er dof, grauw, dun en gedehydrateerd uitzien (afname celvernieuwing)

 

 

 

 

Er zijn verschillende types collageen (ketens van aminozuren). Collageen komt overal in het lichaam voor maar voornamelijk in de huid, haren, nagels, bloedvaten, de botten en het kraakbeen. Collageen is verantwoordelijk voor stevigheid, elasticiteit en het vernieuwingsproces van de huid. Om collageen te vormen is vitamine C in de gebufferde vorm en silicium nodig. Gebufferde vitamine C zit in elke cel, verhoogt weerstand, verstevigt het bindweefsel, is goed voor huidverbetering en is verantwoordelijk voor de productie van collageen. Collageen zit vooral in vis (vel), kip (kluiven van boutjes/vel),  varkensvlees, bottenbouillon. 

Oorzaken huidveroudering van binnenuit: erfelijk bepaald, leeftijd, hormonale veranderingen, wijzigingen in de stofwisseling, vertraagde celdeling van stamcellen. Oorzaken huidveroudering van buitenaf: UV-straling, onvoldoende zuurstof, onvoldoende reiniging, vervuiling, stress, roken, gebrek aan slaap.

 

 

 

 

 

Huidveroudering vertragen door: je huid beschermen tegen vrije radicalen, je huid helpen voldoende collageen aan te maken, je huid helpen te strijden tegen de rimpels, je huid beschermen tegen de schadelijke zonnestralen met UV-filter.

Bij rimpels en verslapte gezichtsspieren heb ik naast professionele apparatuur, bepaalde werkstoffen uit cosmetica (retinol, anti-oxidanten, liposomen, etc.), diepere massagetechnieken ook voedings- supplementen nodig (met o.a. hoge concentraties collageen, MSM, antioxidanten, vitamine C, omega-3 vetzuren). Supplementen verbeteren de huid van binnen en buiten en zorgen voor minder rimpels, stralende kleur, elasticiteit en een mooie huidstructuur (binnen  3-4 maanden) 

Vitamine A voorkomt afbraak van collageen. Vitamine C is verantwoordelijk voor de sterkte van de collagene vezels. Er is kunstmatig collageen (lichaamsvreemd), menselijk collageen (injectables, kostbaar), dierlijk collageen (meestal runderen, botten, mergbeen) en viscollageen. Collageen heeft anti-oxidanten nodig voor bescherming tegen vrije radicalen.  Anti-oxidanten neutraliseren vrije radicalen. De schade van vrije radicalen veroorzaakt allerlei ouderdomsverschijnselen. De huid wordt slapper en er ontstaan rimpels. De vrije radicalen hebben ook een sterk negatieve invloed op onze bloedvaten, de elasticiteit van de longen, hersenfuncties, ogen, botten en gewrichten. In de salon verkoop ik krachtige en hoogwaardige anti-oxidanten. 

Het is goed om vitamine C (grapefruit, citrusvruchten, bosvruchten, rozenbottel, peterselie) in te nemen in combinatie met vitamine E. Vitamine E helpt beschermen tegen invloeden van buitenaf (o.a. luchtvervuiling). De belangrijkste functie van vitamine E in het lichaam is het helpen bij de bescherming van cellen en weefsels tegen oxidatieve schade = veroudering. Het afweersysteem van onze cellen kan wel wat steun gebruiken. Vitamine E (zowel inwendig als uitwendig) draagt bij aan het behoud van gezonde cellen en weefsel door het wegvangen van vrije radicalen. Bronnen van vitamine E zijn plantaardige oliën en noten, zaden, vette vis (sardines, makreel, zalm, haring en tonijn), eieren, volkoren producten, groenten (bijv. spinazie) en fruit. 

 

 

 

Massage is een intensieve behandeling, gericht op de bindweefsellaag met als doel de huidconditie te verbeteren. De doorbloeding wordt gestimuleerd waardoor de huid wordt aangezet tot celvernieuwing & huidversteviging. Massage is geschikt voor alle huidtypen en kan zowel preventief als bij huidproblemen worden ingezet. Goed bij lijntjes en rimpels, verslapte huid, een vale slecht doorbloede huid, gestreste huid, een huid die een oppepper nodig heeft of een grove huidstructuur. Verklevingen (littekens) worden los gemaakt, zodat de doorbloeding beter zal worden. Ook wordt de aanmaak van collageen en elastinevezels bevorderd. Je maakt de opperhuid los van de onderhuid. Meerdere behandelingen worden aanbevolen (kuur). Naarmate de kuur vordert wordt het weefsel soepeler en gaat de structuur van de huid steeds beter uitzien. Afvalstoffen worden sneller afgevoerd. De huid is met behulp van de bindweefselmassages meer in staat om zichzelf te verjongen, te verstevigen en te verbeteren.  

Cacay olie bevat meer vitamine E dan Arganolie, vervaagt littekentjes en heeft anti-ageing eigenschappen. Het is erg rijk aan vitamine A (retinol), vitamine F en essentiële vetzuren. De olie kan op verschillende manieren toegepast worden (puur, bij massage of masker). Marula-olie werkt hydraterend, verzachtend en egaliserend op de huid. Doordat deze olie rijk is aan anti-oxidanten en vetzuren, werkt het intensief beschermend op de huid en voorkomt het vroegtijdige huidveroudering. De olie heeft een kalmerende werking, zo kan het roodheid verminderen (is ontstekingsremmend en anti-bacterieel).

Hoewel een vrouw een steeds hogere levensverwachting heeft, blijft het begin van de menopauze hetzelfde, rond het 50e levensjaar. Veel vrouwen hebben op latere leeftijd een hormoon-tekort. Een van de belangrijkste hormonen voor de vrouw is oestrogeen (met name aangemaakt in de eierstokken, ook in andere weefsels). Wanneer we kijken naar de huid, dan hebben oestrogenen invloed op meerdere aspecten: pigmentatie, rimpelvorming, dikte van de huid, vochtbalans en aanmaak van collageen en elastine.


COSMETISCHE TERMEN?

Hypoallergeen De stoffen en materialen in het product brengen slechts een minimaal risico van een allergische reactie met zich mee.

Allergene stoffen Allergenen zijn natuurlijke, kunstmatige en chemische stoffen, die allergische reacties kunnen veroorzaken, zoals hooikoorts, astma of huidreacties. 

pH-neutraal Het vetlaagje op je huid heeft een bepaalde zuurgraad die voorkomt dat schimmels en bacteriën in de huid doordringen. Als een product pH-neutraal is, wil dat zeggen dat het product dezelfde pH-waarde heeft als de huid. Dat zorgt dat de zuurgraad niet wordt aangetast en haar beschermende functie behoudt.

Conserveringsmiddelen Conserveermiddelen zijn stoffen die zorgen dat een product lang houdbaar blijft.  Aan cosmetische producten worden vaak conserveringsmiddelen toegevoegd, omdat ze schimmeldodend en bacterie- remmend werken. Dit verlengt de houdbaarheid van de producten.

Hydraterend Hydraterend staat voor vochtregulerend. Door een hydraterende creme te gebruiken, voorkom je uitdroging van de huid. De creme stimuleert de vochtopname van de huid en maakt de huid gezonder, gladder en stralender.  

Ongeparfumeerd Is een product ongeparfumeerd, dan gaat het om producten zonder toegevoegd parfum. Ongeparfumeerd is niet hetzelfde als reukloos. Het product kan van zichzelf een geur hebben. Sommige mensen gebruiken ongeparfumeerde stoffen, omdat ze allergisch zijn voor de toegevoegde geuren. Anderen omdat ze de geur van hun eigen parfum niet willen overstemmen. Ongeparfumeerd betekent overigens niet dat het product geen allergie kan veroorzaken. Er kunnen toch nog stoffen in zitten die een allergische reactie veroorzaken.

Dermatologisch getest Voordat een product op de markt komt, worden er vaak proeven op vrijwilligers gedaan. Zo kan uitgesloten worden dat het product overmatig irriterend is. Om aan te geven dat deze test verricht is, vermelden fabrikanten de term 'dermatologisch getest' op hun verpakking. Dit zegt alleen niets over de resultaten van dit onderzoek. Het kan betekenen dat een product wel getest is, maar dat de resultaten niet positief waren. De term 'dermatologisch getest' zegt eigenlijk vrij weinig. Ook omdat de kans op huid- reacties tevens afhangt van bijvoorbeeld aanleg. Of van het gebruik in combinatie met andere producten. 

Niet comedogeen. Comedonen zijn mee-eters. Mee-eters worden veroorzaakt doordat poriën verstopt raken. NIet comedogeen betekent dat het product die de poriën niet verstopt, waardoor er minder kans is op mee-eters. Het probleem bij deze term is dat elke fabrikant een eigen visie heeft op welke stoffen wel en juist niet comedogeen zijn. Er zijn geen richtlijnen voor. 

Reinigen: pas op met zepen, huidreinigers en agressieve cosmetica! Zepen, diverse huidreinigers en agressieve cosmetica kunnen op den duur de huid flink aantasten zodat de huid niet meer goed kan herstellen (gevolg: te droge huid met huidschilfers, eczeem en mogelijk andere huidproblemen). Als je een cosmetisch product of een ingrediënt niet verdraagt, kun je last krijgen van huidirritaties, roodheid, allergieën en mee-eters. 

Als je huid niet schoon is, heeft geen enkele creme effect. De basis van goede gezichtsverzorging is een goede reiniging voor het verwijderen van stof en vuil (make-up resten). De meeste reinigende producten zoals zepen reinigen wel goed, maar tasten tegelijkertijd de zuurgraad van de huid aan, waardoor de huid droog en trekkerig aan gaat voelen. Je bent dus beter af met een speciaal reinigend product voor de gezichtshuid. De zuurgraad van de huid wordt uitgedrukt in de pH-waarde. Die ligt bij een gezonde huid rond de 5,5 . Een droge huid heeft een iets lagere zuurgraad en een vette huid een iets hogere. 

Je huid is voorzien van een beschermend laagje dat bestaat uit vocht en vet. Overdag kan vuil zich ophopen op het gezicht. Het is belangrijk de gezichtshuid goed te reinigen met een mild product voor het slapengaan. 's Nachts werkt je huid namelijk op volle toeren om de schade te herstellen, die overdag is opgelopen door invloeden van buitenaf (zonlicht, verwarming, make-up, airco, uitlaatgassen) en van binnenuit (bijv. door stress, slechte voeding, nicotine, alcohol). Je huid kan dus 's nachts haar werk niet doen als die verzorgende nachtcreme eerst door een barriere van vuil moet. Pukkels kunnen ontstaan en de huid kan geïrriteerd raken.  

Wat is het verschil tussen chemische en fysische exfoliatie?

Chemisch:

Producten: serums, nachtcreme's, maskers en peelings

Behandelingen: enzymatische en chemische peelings

Ingrediënten: fruitenzym, glycolzuur, salicylzuur, melkzuur en retinol

Fysisch:

Producten: scrubs met korrel

Behandelingen: dermaplanning, scrubs en microdermabrasie

Ingrediënten: alle vormen van scrubs (zout, suiker, jojoba korrels, etc)

Bij de behandeling in de salon kan ik een enzymatische of fruitzurenpeeling, Microdermabrasie (mechanische peeling) inzetten (werkt dieper in de huid). Het is goed om de huid regelmatig een grondige (diepte) reiniging te geven met een fruitzuur- of enzymatische peeling. Een masker op kleibasis (bijv. witte klei, vitamine A + vitamineserum en olie) zorgt dat talg en onzuiverheden naar de oppervlakte komen. Het is goed om te beseffen dat fruitzuren en vitamine A de huid gevoeliger maken voor zonlicht (dus voorzichtig in de zon/zomer en niet bij couperose!)

Een masker met serum wordt na een peeling en massage goed opgenomen. Een serum bevat dubbel zoveel werkzame bestanddelen dan een creme. Als schoonheidsspecialist kijk ik altijd uit naar het opbrengen van een masker. Een gezichtsmasker is het hoogtepunt van een schoonheidsbehandeling. Op dit moment van de behandeling neemt de huid namelijk de meeste werkstoffen op. Er zijn verschillende soorten maskers, van poeders die worden gemengd met water tot peel off-maskers en kant-en-klare crememaskers (snel en makkelijk). Een groene leemmasker reinigt optimaal (acne behandeling).  

 

 

TIPS VOOR DE VOETEN 

Was uw voeten dagelijks het liefst zonder zeep (zeepvrije lotion)

Droog uw voeten goed af, ook tussen de tenen

Gebruik een voetcreme (met olie voor vetten) om de huid soepel en in conditie te houden. Ook de handen natuurlijk (vooral bij gebruik van antibacteriële gel)!

Knip uw teennagels recht en niet te kort (een klein wit nagelrandje). Knip geen hoekjes af, om ingroeien te voorkomen. Vijl de nagels na het knippen.

Houd uw voeten soepel door dagelijks voetoefeningen te doen

Kies voor natuurlijke katoenen (of wol) sokken die niet knellen

Wissel regelmatig van schoenen

Koop goed passende (leren/suede) schoenen met voldoende ruimte voor de tenen (mag niet knellen, want schoenen lopen nooit uit) en draag niet voortdurend hoge hakken (slijtage). Draag schoenen met een een stevige soepele (schokdempende) zool

Laat uw voeten altijd opmeten en draag uw eigen sokken/kousen bij het passen van schoenen. Schoenen kunt u het beste kopen laat in de middag i.v.m. het uitzetten door lichaamsgewicht en temperatuur

Vraag naar de kwaliteit van het bovenleer. Leer van goede kwaliteit heeft altijd de juiste rekrichting 

Bespreek eventuele voetproblemen (bijv. reuma en diabetes) met uw pedicure

Laat eelt, likdoorns, kloven en nagelproblemen behandelen door een Provoet pedicure  


WANNEER GA JE NAAR EEN PROVOET PEDICURE?

Voeten zijn het fundament  van ons lichaam. Ze zijn bepalend voor ons functioneren, vooral om zelfstandig en mobiel  te blijven. Uw voeten ondersteunen uw gewicht en hebben heel wat te verduren (belasting door gewicht, druk/wrijving, droge huid, verkeerde schoenen). Goede  voetverzorging is daarom belangrijk! Een beetje eelt is niet erg, maar heel dik eelt kan met staan en lopen extra druk geven en daarom pijnlijk worden. Onbehandelde likdoorns kunnen gaan ontsteken. Standproblemen van de voet hebben invloed op de houding van het hele lichaam. U kunt pijnlijke  voeten (nagelproblemen) voorkomen of verhelpen door een bezoek aan een vakbekwame pedicure, aangesloten bij de brancheorganisatie Provoet  

Als pedicure kan ik helpen bij: de behandeling van eeltproblemen (dik eelt, likdoorns), nagelproblemen oplossen (ingegroeide teennagel, schimmelnagel, verdikte nagel, het op de juiste wijze knippen van de nagels) en huidproblemen oplossen (droge huid, kloven, schimmel, wrattenbehandeling i.o. met de huisarts). Ik wil pijnklachten voorkomen (preventief) en klachten wegnemen. Ik geef advies over huidverzorging, schoeisel en persoonlijke hygiëne. Een voetmassage (zelfgemaakte scrub met fijngemalen Dode zeezout en olie) en voetencreme (Weleda: als beste getest) is ontspannend. Ik heb aanvullende scholing gevolgd: voetverzorging bij diabetici en reumapatiënten. Indien nodig kan ik doorverwijzen naar de medisch pedicure of naar de podotherapeut. Op de website van www.provoet.nl kunt u een overzicht vinden van de pedicures die bij de branchevereniging Provoet zijn aangesloten. Op deze site kunt meer informatie vinden (encyclopedie: zoekwoord invullen bijv. blaar).   

Let op:  ik heb een vrij beroep. Er zijn bedrijven aan het werk zonder vakdiploma's. Geen goede zaak! Onbekwaam maakt onbevoegd. Uw huid is uw grootste orgaan (is gevoelig en kwetsbaar) en moet met de juiste zorg en deskundigheid worden behandeld! Dat geldt ook voor de pedicurebehandeling!

In mijn salon is informatie beschikbaar over o.a.: 

*Schimmelnagels, blaren, wratten, kloven 

*De risicovoet

*De reumatische voet

*Voeten op leeftijd

*Voeten en Sport

*Kanker

 'HELP EN VERZORG ZE, DIE PRACHTIGE VOETEN 

WANT LANG KAN HET DUREN, DAT WIJ NOG MOETEN 

ONS LATEN DRAGEN DE REST VAN ONS LEVEN 

DUS LATEN WE ZE HET BESTE GEVEN 

TWEE VOETEN OM STEVIG TE STAAN OP AARDE 

ZE WORDEN WEINIG GESCHAT OP WAARDE''

Origineel cadeau? Een vriendin of familielid verrassen? Koop een cadeaubon! 


BEDRIJFSGEGEVENS:

Beauty Skin Vitaal, Gita Bootsma

Provoet pedicure, visagist en allround schoonheidsspecialist 

Wiegerbruinlaan 8a 

1422 CB Uithoorn

06-40055244 (app/sms/bel) 

Betaling met pin of contant

Behandeling alleen op afspraak:

dinsdag t/m vrijdag:  09:00 - 17:00   

zaterdag:                    09:00 - 13:00   


Meer dan 80 positieve beoordelingen (zie gastenboek en online)    

 

Ook zelf een website maken (domeinnaamregistratie en webhostingpakket) en makkelijk wijzigingen aanbrengen? Kijk eens op www.hostnet.nl